Produksjonen av turnékonsertene blir fordelt på ulike grupper elever, som ansvarer for en konsert hver. Dette arbeidet innebærer å ta ansvar for ulike sider av konsertplanleggingen som: øving, finne egnede låter, ta kontakt med spillested, get in, konserttidspunkt, mat, transport, settliste (rekkefølge på låtene) og teknisk rider (behov for musikk-utstyr).

Elevene har jobbet med å sette sammen et passende knippe låter som de har tro på skal fungere bra for det unge – og krevende publikummet, som 14 – 16-åringer kan være.

Turnéen startet på Grålum ungdomsskole, det ble et spennende møte for elever og lærere. Skolen er helt ny og med en scene som ikke var «inn-rocka» ennå, var vi var mildt sagt spente på akustikk og lydforhold. Spenningen ble forløst da de første gitartonene lød utover PA-anlegget og forsterkerne. Lyden var upåklagelig og en hel del spente musiker-skuldre sank ned til utgangsposisjonen.

Konserten gikk aldeles utmerket, og vi vil kun gjøre små justeringer på settlista i forhold til neste stopp på turnéen, Kvernhuset ungdomsskole i Fredrikstad.