I dag – 9 oktober – er det avreise for spente musikkelever som reiser på årets første studietur. Vi skal til Berlin – metropolen hvor kulturopplevelsene nærmest står i kø.

Sykkeltur gjennom storbyen

Tradisjonen tro skal vi ut på sykkeltur, og vi besøker alle de kjente historiske stedene denne byen kan by på. På bildet over ser du Marita, tidligere musikkelev hos oss, ved Brandenburger Tor. Sykkelturen varer i nesten 4 timer og vi besøker Potsdamer Platz, Tv-tårnet på Alexanderplatz, Holocaust-minnesmerket, Bebelplatz, Gendarmenmarkt, Unter den Linden, Riksdagsbygningen, berømte Checkpoint Charlie og mot slutten besøker vi stedet der hvor bunkeren til Hitler lå. På turen har vi med en utrolig dyktig guide, som forteller oss historiene til alle disse betydningsfulle stedene. Lunsjen inntar vi i vakre Tiergarten.

Lysfestival

I år er vi så heldige å besøke storbyen midt under lysfestivelen «Festival of Lights». Mange av byens mest kjente bygninger er opplyste og det hele er ganske så spektakulert. Ta en titt på videoen under.

Konsert i Berliner-filharmonien

Berlin er en by full av liv og den har en helt spesiell atmosfære. Musikkopplevelsene er mange og hvert år besøker vi Berliner-filharmonien. Å få oppleve verdens beste klassiske orkester i et av de beste konserthusene er kraftig kost selv for den mest hardbarka musikkentusiast. I år skal vi på tsjekkisk aften med bl a Dvorak på programmet
Berlin Filharmonien finner du rett ved Potsdamer Platz. Konsertsalen er viden kjent for sin gode akustikk. Det var den fargerike dirigenten Herbert von Karajan som hadde ideen bak dette praktbygget og det har senere stått modell for andre kjente konsertsaler som Sydney Operahaus  og Walt Disney Concert Hall i Los Angeles.

Vi besøker den fantastiske Berliner-filharmonien

East Side Gallery

Mange elever ønsker å oppleve restene av det gamle DDR. Vi stikker innom Trabant museumet og sist men ikke minst besøker vi ‘verdens største utendørs kunstgalleri’ – East Side Gallery. Her finner du den lengste gjenværende delen av Berlinmuren. På østsiden av den 1,3 km lange muren fikk kunstnere fra hele verden uttrykke seg fritt i 1990 og senere i 2000. Galleriet består av 105 bilder. Kanskje det mest kjente er det du ser under – The Kiss – det berømte brødrekysset mellom den sovjetiske statsleder Bresjnev og DDR-lederen Erich Honecker i 1979 .

East Side Gallery med det berømte kysset mellom Bresjnev og Honecker
Følg med på bloggen og Facebook fremover. Vi kommer til å legge ut historier og bilder fra studieturen vår!
Har du lyst til å se mer fra stedene vi besøker? Denne videoen viser stedene vi stopper på sykkelturen.