Mandag ble en rolig dag i varme og dovne Livingstone. På programmet stod krokodillefarm, SOS barneby og fotballtrening med lokale barn.

Kan dette gå bra? På krokodillefarmen rett utenfor Livingstone er en av oppgavene å holde «man eaters» i forvaring. Men guiden tar likevel en tur ned til dem!

Mandagen startet med valgfritt besøk av krokodillefarm. Dette valgte de fleste å bli med på. Dit dro vi klokken 10:00 og guiden der sørget for en utrolig kul opplevelse for oss alle. De av oss som ønsket det fikk holde en kameleon, en skilpadde og til og med en slange. De var helt ufarlige, selv om man kjente at de beveget seg. Vi fikk også se noen slanger, deriblant «Black Mamba» og «Spytte kobra». 

Videre inn i krokodillefarmen fikk vi se mange krokodiller. Guiden gikk ned fra broen og prøvde å tilkalle dem. Han kastet ut store kjøttstykker som de kjempet om. Flere av disse krokodillene har drept flere mennesker, og er derfor fanget og satt i «husarrest» på farmen.

Glade i mat! Da guiden strødde rundt seg med svære kjøttstykker ble det fart i de ellers dovne oldtidsmonstrene!
Skilpadder er ålreite dyr. Emil viser fram litt av inventaret på farmen, små og sterke! Vi gratulerer for øvrig Emil med 21-årsdagen denne uken.

Videre gikk noen av oss til et lokalt marked der vi ble møtt med stor entusiasme. Markedene i Zambia er noe eget. Alle ved de ulike bodene skal hilse på deg og fortelle deg hva de har å selge. Interessant er det at de etterspør penner og tyggis, noe de ikke har i landsbyene de kommer fra. Dersom du har på deg et par med sokker, caps, solbriller og lignende kan du forvente at noen ønsker en byttehandel for det.

Korøving. Under vårt besøk på SOS-barnebyen ble vi invitert med på å å høre på skolekoret øve. Det var bra greier!

Klokken 14:00 skulle vi ta turen og besøke SOS barnebyer, men grunnet store forsinkelser ble besøket kortvarig. Vi fikk først høre et kor som var utrolig flinke og samstemte. Deretter fikk vi se noen andre barn øve på en innhøstingsdans som bydde på fest og god stemning.

Fotball i Livingstone. På slutten av dagen besøkte et av de mange lagene i byen. Og det var moro å spille kamp igjen!

Derfra tok vi turen til en stor gruppe med barn på en fotballbane i Livingstone. Her fikk vi delta på ulike aktiviteter i en stor sirkel med barna, før vi deltok på en fotballkamp som var meget interessant. Det skulle være 11 mot 11, men alle som var der så at minst et dobbelt antall spillere var ute på banen. Et større kaos på en fotballbane har jeg ikke sett før, men det var likevel et fint kaos å være vitne til. Etter kampen overrakte vi en utstyrsbag til de lokale som de satte utrolig stor pris på.

Det var en fantastisk dag, og de fleste av oss benyttet seg av bassenget ved bostedet opptil flere ganger i løpet av dagen. Til slutt spiste vi middag på Olga, der de serverer god italiensk mat. Tusen takk for en minnerik dag. Safari next.