Noe av det morsomste ved å ha et godt kamera er å kunne fotografere naturen på ulike vis. Naturen er full av former, farger, overflater og opplevelser som bare venter på deg. Har man et kamera med seg i naturen er man aldri ensom. Man trenger kanskje bare litt opplæring i å se det.
For å ha glede av naturfoto trenger man selvsagt ikke å være flink. Likevel er det unektelig mer artig å fotografere naturen når man har lært noen av hemmelighetene bak et godt naturbilde. Heldigvis er det mange oppskrifter man kan følge for å få et vellykket resultat.
Vi trenger å vite om blant annet kamerainnstillinger, bildekomposisjon og lys. Kan man disse tre tingene kommer man langt. I tillegg er det viktig å få innspill fra andre som har samme interesse, og noen som kan veilede deg til å utvikle deg videre. Da lærer man på den absolutt beste måten; i et felleskap.

Naturfoto kan være så mangt.

Naturfoto kan være veldig mye. Hva det er for deg bestemmer du. Så lenge bildene sier noe om naturen og landskapet du befinner deg i, er du innafor. Man kan med andre ord fotografere naturbilder i så vel urbane strøk som i skog og mark. Det viktigste er at man har glede av å fotografere.
Når man går tett på blir bildene noe helt annet.

Et godt naturbilde trenger, som alle andre fotografier, å redigeres. Det er viktig å få bort støy og kanskje fjerne det irriterende strået som du glemte å plukke vekk før du tok bildet. I tillegg bør man korrigere fargene litt eller ta fargene helt bort. Skal man gjøre bildene sort/hvitt krever det litt mer erfaring for å få til den gode balansen, og la formene komme til sin rett.
På Fotolinja vår har vi blant mye annet workshop i naturfoto på location i Hvaler. Her lærer du alt du trenger for å ta de bildene du ønsker. 
Alle bildene er fra nåværende og tidligere elever på fagfeltet.