Vurderer du ett år med friluftsliv?
Hva er det som beriker deg, og hvilke minner vil du bære med deg videre i livet? Det kan være så forskjellig. Men kanskje vil et nærmøte med sel i nasjonalparkene på Hvaler eller Koster være noe du vil huske med glede. Det å sitte i en havkajakk som duver i dønningene mens selene titter nysgjerrig på deg med store svarte øyne, smilene fra medelevene, fellesskapsfølelsen, det å være ute i naturen, det å fange det gylne øyeblikket på netthinnen eller gjennom kameralinsen.

Lavterskeltilbud

Ett år på Skjeberg Folkehøyskole som elev på linjen  Grønt Friluftsliv – lett kan gi deg et viktig fundament videre i livet. Dette er et lavterskeltilbud for alle som er glad i å ferdes i natur, eller som ønsker å lære mer om natur, samtidig som du søker etter nye utfordringer.

Å oppleve sammen: Den gode følelsen av å dele en opplevelse og en stemning med gode turvenner…

Dette er vårt pensum

Vårt pensum er naturen; skjærgården, innlandsvann, fjellet eller skogen.
Vi skal blant annet utforske kajakkpadling i skjærgården som ligger et steinkast unna skolen, langs svenskekysten som er et eldorado for padlere blant tusenvis av holmer og skjær, eller på stille vann og kanaler i grensetraktene mot vårt naboland. Vårt pensum er å tenne bål og tilberede egen turmat mens praten går mellom hyggelige medelever du drar på tur med. Vårt pensum finner du i klatreveggen på Redpoint Klatresenter i Fredrikstad eller på varm granitt ute ved kysten. Vårt pensum er å lære kamerateknikk og naturfoto, produsere egne fotobøker og utstillinger. Vårt pensum er å diskutere og snakke om klima- og miljøspørsmål. Vårt pensum er å utforske hvilke muligheter en har for å bedrive urbant friluftsliv.

Eksamen er livet. For mestrer du i naturen – mestrer du i livet

Å dra på tur er ikke ensbetydende med sol og varme. Det kan regne og snø og blå grader sniker seg inn i kropp og sjel. Da kjenner en at fellesskapet varmer når vi sitter rundt bålet og lager varm suppe med selvtørket sopp med en varm sovepose rundt beina. Da kommer de gode historiene mens bålet kaster lange skygger rundt oss.

Bålkosen: Når dagen er over, teltet er satt opp og vi har byttet til tørre klær, tenner vi bålet; Varme, fellesskap, god mat, historier og latter.

Friluftsliv er en livslang glede. Uansett alder og ferdigheter, om du er alene, med venner eller familie, og uansett vær og geografi så vil naturen være der som en kilde til rekreasjon, opplevelse, ro, hygge og inspirasjon. Dopamin og endorfiner, kroppens egne lysthormoner, flyter lett og rikt når du flytter deg ut i naturens skjønnhet og ro – bort fra jobb, travle og bråkete gater, og internetttilknytnnigen som aldri lar deg hvile. Det blir deilig å slappe helt av etter dagens tur, med en kopp rykende kaffe eller te, mens leirbålet varmer beina og søvnen rolig nærmer seg mens du døser i soveposen til lukten fra tyrived og blåbærlyng… Siden vi vet at dette er riktig, naturens virkning som terapi på sjel og sinn, ønsker vi å la alle som vil få del i dette. Derfor har vi et lavterskeltilbud alle skal kunne mestre, så tar vi det videre derifra når vi er blitt bedre kjent. Søk Grønt friluftsliv – lett her.
Kun moro; Naturen byr på både gleder og utfordringer, eller rett og slett bare et friskt bad!