New York leverer! Det gjør også fotoelevene. Vi har vært over hele Manhattan til nå og litt på Brooklynsiden for å sjekke at det også funker. Vi har det knall på tur og koser oss kongelig!
Fine folk
Etter åtte timer i flysetet med kabal, film og tv-serier var det deilig å endelig komme til hostellet og installere seg. Elevene fikk sine rom i samme gang,  så da kan de ha kontakt med hverandre utover i turen. Elevene har vært utpreget tålmodige, flinke og gode til å være med og løfte oppleggene vi har hatt. Vi hadde ikke ventet noe annet av denne gjengen.

En fornøyd fotogjeng på vei over Brooklyn Bridge.

Selfies og kveldsfotografering mellom Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge i området som kalles DUMBO.

Første par dager
Første dag gikk mest med på å lande følelsen av at vi faktisk ER i New York. Dette som vi har gledet oss til så lenge. Vi fikk handlet litt nødvendigheter, spist god mat og orientert oss i forhold til hvordan vi kommer oss frem i byen som aldri sover.
Brooklyn Bridge og Manhattan skyline. Lang eksponering gjør susen på kveldstid. (Foto: Rashad El Gharib)

På kvelden gikk vi over Brooklyn Bridge i solnedgangen og var i DUMBO på Brooklynsiden og gjorde lange eksponeringer av Manhattan skyline og Brooklyn bridge. Flottere motiv enn det får man ikke noe sted. Alle lysene og fargene gjør de lange eksponeringene levende og utrolig vakre.
Amazing race
I år på programmet har vi også en helt ny ting, nemlig Amazing Race NYC. Dette er en gruppeoppgave der elevene skal bli kjent med t-banen sammen i grupper og løse ulike oppgaver og ta masse bilder. Det blir selvsagt kåret en vinnergruppe, men alle skal få premie for innsatsen. Denne premien var hemmelig helt til fredagskvelden, og premien var selvsagt noe søtt: ekstra dessert til middagen. Det blir spennende å se hva elevene har produsert til denne nykommeren på programmet.

Richard Avedon og MoMA
Fredag var det besøk i Richard Avedon Foundation. Høyst sannsynlig den største fotografen verden har sett. Det er fantastisk å få oppleve disse bildene på nært hold og få høre den fascinerende historien fra gode formidlere. Dette var et minne for livet.
The Park NYC er et utrolig spesielt og trivelig spisested med god mat og herlig interiør.

Senere på fredagen var det besøk og omvisning på MoMA, og retrospektivutstilling med fotografen Stephen Shore. Dagen ble avsluttet med rusletur langs historiske High Line og særdeles smakfull og hyggelig middag på The Park. Eneste skår i gleden var at Rashad ble syk og ikke kunne bli med, men vi er sikre på at han kommer sterkere tilbake.
Ikke glem å følge oss på Instagram og Facebook! Mer info om Fotolinja finner du på skolens hjemmeside.