Lene Dyrkorn er rektor på Skjeberg Folkehøyskole. Hun er også Norgesmester med to kongepokaler fra trial, og tidligere landslagsutøver med sølv fra lag-VM. Denne dama elsker motorkraft og full fart. Som rektor holder hun fortsatt et godt grep om gasshåndtaket!

Verdensklasse: Med et sølv fra VM og mange Norgesmesterskap har Lene mye å se tilbake på i sin idrettskarriere som trialkjører.

Lene kom til Skjeberg i 2013, hun hadde da vært Norges yngste rektor en periode på Setesdal Folkehøyskole. På Skjeberg tok hun tak i skolemiljø og strategiplaner og fikk ristet nytt liv inn i skolehverdagen. Hun har siste årene løftet skolen til nye høyder og bedre rammer for å drive god folkehøyskole, både innen undervisning, det sosiale miljøet og opprustning av bygninger og utstyr.

Rektor: Lene Dyrkorn leder Skjeberg Folkehøyskole med stø hånd og et stort smil!

 

Samtalen som verktøy

Lene har idrettsutdanning i bunn og en master i ledelse på toppen av dette. Denne kompetansen bruker hun godt som rektor ved Skjeberg Folkehøyskole.

«Å være rektor på Skjeberg er verdens beste jobb», sier hun. Lene trives som rektor, og kollegaer og elever trives med Lene. Her er døra alltid åpen enten det er behov litt trøst eller en alvorsprat, eller om du vil dele en god historie fra skolehverdagen. Samtalen er et viktig verktøy. Og Lene er populær å snakke med, vennlig og kunnskapsrik som hun er, stødig i råd og retningsvalg, og tydelig når hun mener noe skal sies i fra om. En skoleleder å stole på både for elever og ansatte som både styrer og viser omsorg etter som situasjonen krever det.

Beste jobben: Her er Lene der hun trives best; midt i en flokk med elever, med god stemning og masse kjærlighet!

Lene kaster seg mer en gjerne med på elevaktiviteter, Alias er et favorittspill på en tilsynskveld. Konkurranseånden er nok den samme, bare så du er advart!

«Den som gir seg er en dritt»

Lene elsker fysiske utfordringer! Hun er sannsynligvis Norges best trente rektor. Hun elsker styrketrening, cross-fit og løping. Og er stadig deltaker på hinderløp som bærer navn som «The Beast», «Barskingen» eller «Råskinnet». Jo tøffere, hardere og møkkete løypa blir – jo mer smiler Lene! «Den som gir seg er en dritt» er en kjent frase fra vår rektor.

«Barskingen»: Cross-fithinderbaner spiser Lene til frokost. Her har hun deltatt sammen med kollegaene Trine, Sindre og Lise fra Skjeberg Folkehøyskole. Vi kan tolke bildet slik at Lene ser ganske fornøyd ut…

Dette går nok utover elevene som velger «Cross-fit» som valgfag med Lene, her er det mange støle elevkropper som stavrer rundt på skolen utover høsten etter å ha fulgt Lene på en treningsøkt. Om det er morgensamling, eller personalunderholdning er Lene klar med gasshåndtaket, som for henne bare har to innstillinger; av eller full gass. Og vi gleder oss når vi skjønner hva som er i gjære – det er alltid spektakulært!

Cross-fit og Solidaritet: Til høsten arrangerer skolen støtteaksjon for Ukraina. Lene leder an med «Skjeberg Challange» – et hinderløp for barn i distriktet der inntektene går til hjelpearbeid for Ukrainske barn. 

Når det gjelder musikk overrasker det ingen at Lene liker fullt trøkk på øreproppen også, eller aller helst konserten; Metallica er en følgesvenn, «Tons of rock» er stedet, og i år med «Iron Maiden» på toppen av plakaten. Som mamma til tvillinger går det nok unna hjemme også!

Skal det være en banan? Vår rektor har ikke noe i mot å ikle seg banankostymet på en tirsdag. Skolens miljøveilder Liv Solveig trives også ganske bra…

Vi er glade for å ha denne dyktige, livilige og engasjerte dama som rektor ved Skjeberg Folkehøyskole. Bare vær innstilt på at begrepet «sakte fart» er et begrep Lene ikke har noe forhold til…