Det beste med å være lærer på Skjeberg Folkehøyskole er kanskje at man får mulighet til å leke litt og prøve ut nye ting. Man blir jo aldri for gammel til det! Dette skoleåret blir det en ny og morsom fototeknikk å utforske på foto: CYANOTOPI. Dette er en teknikk der man i hovedsak bruker sol og vann for å få frem bildene, så det er veldig enkelt, morsomt og vakkert.
Man kan gjøre dette på flere måter. Man kan f eks lage såkalte fotogrammer, der man legger objekter på et ferdig preparert papir og legger dette i solen. Så venter man en stund og så skyller man dette papiret i vann, og vips så har man et avtrykk av det man la på papiret.

Anna Atkins var en engelsk botaniker og fotograf. Hun blir ofte regnet som den første personen som publiserte en bok illustrert med fotografiske bilder. Noen kilder hevder at hun var den første kvinnen som skapte et fotografi ©Wikipedia

En annen måte er å lage et bilde som negativ og printe det på en transparent som man legger på det preparerte papiret. Da får man et positiv, et bilde, frem på papiret. Veldig morsomt og utrolig fin prosess. Dette blir gøy!
Legger ved en link til YouTube fra en som kort viser hvor enkelt det er.

Headingbildet er av F. Holland Day fra boken «Suffering the Ideal»
Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på Fotolinja så kan du lese mer HER.
Sjekk også ut Fotolinja sin Instagram