– Jeg stresser ikke så mye, men føler at jeg burde stresset mer. Først når jeg legger meg under dyna om kvelden kommer skrekken. Da begynner stresset. Jeg stresser meg sliten før jeg sovner, sier hun.

De siste dagene har vært intensive for elevene på fagfeltet Radio- og TV-journalistikk. De har reist rundt i store deler av fylket for å lage intervjuer og reportasjer. Siden har det blitt mange timer med redigering, tørre øyne foran PC-skjermen og svette ører under hodetelefonene. Den store utfordringen for de to programlederne har vært å sy sammen manus i samarbeid med produsent Ine Therese Arntsen og tekniker Knut Taraldset.

Selvstendighet og samarbeid
– Radio er gøy! For meg er dette noe helt nytt. Vi får god innføring i journalistfaget og vi møter nye utfordringer hele tiden. Den viktigste oppgaven for meg før min første direktesending er å lære meg manus, sier Anja.

Terje henger seg på. Som profilert gocart-kjører og mekaniker er han vant til stor fart i svingene, men dette er en ny opplevelse.
-Radio er helt topp! Vi lærer å jobbe selvstandig, og samarbeidet fungerer på en annen måte enn jeg har opplevd tidligere. Redaksjonen må levere stoff til oss før vi kan gjøre jobben vår. Det er en stor utfordring, sier Terje.

Gratis-konsert på St-Croix-huset
Dagens sending byr på mye bra stoff. En av høydepunktene blir besøket av de to musikerne Tor Håkon Holte (gitar) og Karoline Marie Syversen (vokal) som skal spille live i studio. De danner også opptakten til den store gratis-konserten som elevene på fagfeltet Musikk og musikkproduksjon skal ha på St.Croix-huset i Fredrikstad i kveld klokka 2030.
Radaksjonen har to reportere på plass i Fredrikstad som vil rapportere direkte om de siste konsert-forberedelsene like før sendeslutt klokka 2000.

Tom Egeland og Wounderbaum
Det er litteraturuke i Sarpsborg. En av de profilerte forfatterne som besøker byen er Tom Egeland som nylig har utgitt romanen «Fedrenes løgner». Han har hatt stor suksess med romanene «Lucifers Evangelium» og «Paktens voktere». Egeland er oversatt til 20 språk. Reporterne Mari Stenhammer og Cecilie Tveten intervjuet suksessforfatteren da han deltok på et bokbad tidligere denne uka.

Spekteret av saker er stort under sendingen. Vilde Salvesen og Mathias Apeland har besøkt Wounderbaum-fabrikken utenfor Strømstad, og det blir direkte-intervju med den unge film-regissøren Christopher Hårberg som er notert med ny verdensrekord i spillefilm-produksjon. Han skal snakke om produksjonen av filmen «Brente popcorn» som hadde premiere sist helg.
Som gjest i studio kommer Jan Edgar Fjell, som er kjent for «Lange Flate Ballær»-filmene. Og det blir selvsagt mer filmsnakk når kultur-journalist Morten Aanesland kommer.

Fanklubb på Facebook
Anja og Terje forteller at de er aktive på Facebook om dagen for å rekruttere lyttere til sendingen.
– Alle kjente er informert, sier de to programlederne.
– Har dere fått egen fanklubb på Facebook?
– Ja, jeg har én fan. Det er mamma, sier Terje fra Stokke i Vestfold.