Steinalderen
Da Nærum selv var elev på Skjeberg fra 1979 til 1980 var han en aktiv elev. -Jeg har aldri hatt så mange mennesker rundt meg, verken før eller etter Skjeberg. Så mens jeg var her måtte jeg gjøre mye sosialt, jeg var også veldig faglig aktiv av meg, forteller Nærum. Han var også en ivrig formann i filmklubben elvene hadde startet. -Skoletiden og fritiden fløt egentlig inn i hverandre, så jeg jobbet mesteparten av dagen uansett, forteller han.

Forum
Nærum snakket hovedsakelig om bøkene han selv har skrevet med humor og ironi. -I den første boken min skriver jeg blant annet om Villanden som Ibsen skrev, men jeg har skrevet den på den måten jeg trur Quentin Tarantino ville ha skrevet den, forteller Nærum. Dermed er Villanden blitt modernisert, og mer aktuell blant dagens ungdom med sine moderne ord og uttrykk. Nærum har skrevet en parodi på Da Vinci-koden, Madonna-gåten. Hvor handlingen er lagt til Norge. Utdraget han leste, fikk salen til å riste. Boken er humoristisk i høy grad, og det er enda ikke bevist en eneste faktafeil.

Løsningen
For litt over en uke siden gav Nærum ut sin siste bok, Løsningen på Madonnagåten. Boken skal nå selges sammen med Madonna-gåten. I løsningen har Nærum gått gjennom hele Madonna-gåten, og forklart hvem disse personene er, og handlingsforløpet. Tv-kjendisen snakket også litt om NRK-programmet Nytt på nytt, hvor han sammen med Jon Almaas og Anne Kat Hærland underholder tusenvis av nordmenn hver uke. Nærum fortalte at det går noen runder før opptakene sitter. Han innrømte at han ofte får latterkramper. -Jeg hater å se meg selv smile på tv, så jeg prøver å holde masken, sier han. Nærum syntes det er morsomt å komme tilbake til skolen, selv i slike sammenhenger. -Taket blir lavere og korridorene smalere for hver gang jeg er her, og jeg har ikke vokst heller. Snart blir det klaustrofobitendenser, forteller tv-kjendisen med et smil om munnen.