Hele ti muligheter i power play fikk Sparta uten å score mål. Det vitner om et undertallsspill i toppklasse. Samtidig var Storhamar mye mer effektive i sine power play, og scoret to mål på sine fem muligheter.

Sparta gikk ut i et forrykende tempo fra første puck, noe som ga uttelling da Dag Morten Wehn lurte pucken inn bak Ruben Smith allerede etter 44 sekunder. Hjemmelaget fortsatte å holde trykket oppe etter scoringen – uten at det ble flere nettsusere av den grunn. Storhamar kom mer og mer med i kampen og etter 11 minutter utnyttet Pål Johnsen en blemme i Sparta forsvaret. To dragninger etterpå lå debutant i Sparta-målet, Mathias Gundersen, som en dørmatte på isen mens pucken lå i nettet. Bare to minutter senere gikk Storhamar opp i ledelsen da de scoret i sitt første overtall for kvelden. Lars Erik Hesbråten fikk tilslutt kriget pucken inn i mål etter mye klabb og babb foran Sparta målet.

Underholdende
Andre periode ble svært underholdende. Da Storhamar utnyttet sitt andre power play for kvelden etter 22.14 og økte til 3 – 1. Sparta satte tempoet betydelig opp etter 3 – 1 scoringen, men Storhamar hang seg på. Den nøytrale tilskuer ble vitne til en forrykende periode der begge lag gikk fort på skøyter, taklet enda litt hardere og pådro seg flere utvisninger. Flere mål ble det ikke, og det var tydelig frustrerte Sparta spillere som gikk i garderoben.

Power play
Frustrasjonen til Sparta ble ikke mindre da de sløste bort en mulighet i fem mot tre allerede etter seks sekunder ut i tredje periode. Så lang tid tok det før Storhamar fikk sin første utvisning i tredje perioden. Dette førte til at Storhamar måtte spille ett min og 40 sek i tre mot fem. Uten at Sparta scoret. For selv om Sparta nærmest hadde bosatt seg i sonen til Storhamar kom de ikke til de virkelige store sjansene, verken i fem mot fem, fem mot fire eller fem mot tre. Når Sparta først fikk av gårde et skudd, sto kampens beste spiller Ruben Smith og plukket pucker som om det var nedfallsfrukt fra edens hage.

Undertall i verdensklasse
Storhamar-trener Rune Gulliksen var godt fornøyd etter kampen, og hadde følgende å si om dragenes undertallsspill:- Strålende! Grunnen til at vi vinner i dag er jo nettopp forsvaret og keeperen vår, skryter Gulliksen.
Selv om Storhamar har hatt en to ukers periode der de har slått alle lagene over dem på tabellen vil ikke Gulliksen ta av. – Vi har den stallen vi starta med, og den kommer vi til å ha hele sesongen. Det er deilig å være inne i en så god periode som vi er nå, men vi må fortsette å jobbe på, sier Gulliksen.

Formspiller Pål Johnsen som i følge Gulliksen er pr. dags dato Norges beste løper strålte om kapp med lagkammeratene inne i garderoben.- Det bare ruller på om dagen, forklarte Pål Johnsen, som noterte seg for en scoring og to assist i tirsdagens kamp.

Trener for Sparta, Sjur Robert Nilsen var tydelig skuffet etter kampslutt. – Vi får en drømmeåpning på kampen. Så er vi med noen minutter før vi er med igjen når det står 3 – 1 til Storhamar. Etter det har vi spillet og sjansene, men det er for sent å komme i gang
med spillet på 3-1, forklarer Nilsen.

Kampfakta:

Sparta Warrioirs – Storhamar Dragons 1 – 3

1. periode: Mål: Sparta Sarpsborg – Dag Morten Wehn (Jonas Djupvik Løvlie, Petter Witnes) 0:44, Storhamar Dragons – Pål Johnsen (ingen assist) 11:01, Storhamar Dragons – Lars Erik Hesbråten (power play) (Pål Johnsen, Eirik B Skadsdammen) 13:14

Utvisninger: Storhamar Dragons – Mats L Mostue – (Slashing), 2 MIN, 7:51, Sparta Sarpsborg – Jesper Hoel – (Slashing), 2 MIN, 11:55

2. periode: mål: Storhamar Dragons – Lars L. Østli (power play) (Eirik B Skadsdammen, Pål Johnsen) 2:14

Utvisninger: Sparta Sarpsborg – Christopher Henriksen – (Hooking), 2 MIN, 0:54, Storhamar Dragons – Eerikki Koivu – (Hooking), 2 MIN, 7:34, Sparta Sarpsborg – Renè Bøe – (Hooking), 2 MIN, 10:04, Storhamar Dragons – Mattias Livf – (High Sticking), 2 MIN, 10:28, Storhamar Dragons – Lars L. Østli – (Holding), 2 MIN, 13:33, Sparta Sarpsborg – Cato Cocozza – (Roughing), 2 MIN, 16:12, Storhamar Dragons – Eerikki Koivu – (Roughing), 2 + 2 MIN, 16:12, Storhamar Dragons – Mats L Mostue – (Hooking), 2 MIN, 19:46

3. periode: Mål: ingen

Utvisninger: Storhamar Dragons – Mattias Livf – (Delay of Game), 2 MIN, 0:06, Storhamar Dragons – Lars L. Østli – (Holding), 2 MIN, 6:06, Storhamar Dragons – Mattias Livf – (Interference), 2 MIN, 13:00, Storhamar Dragons – Eerikki Koivu – (Tripping), 2 MIN, 16:47

Totalt: Mål 1- 3, Utvisninger: 5 -10, skudd 30 – 21

Dommer: Owe Lüthcke