Som en del av opplegget på linja Media – digital produksjon, på Skjeberg Folkehøyskole er det lagt inn at elevene skal delta på TV-program, besøke TV stasjoner, være med på statistoppdrag m.m. Her vil du komme i kontakt med folk som kan skaffe deg praksis i drømmejobben din være seg innenfor radio, TV eller media generelt. Slike besøk er også med på å skape begeistring, nysgjerrighet, innsikt, og er nettverksbyggende generelt. Her skaffer elvene seg bekjentskaper som kan hjelpe dem videre til en karriere innenfor mediebransjen.

Lørdag 17. januar gikk startskuddet for delfinalene til årets MGP på NRK Marienlyst i Oslo. Delfinalene blir i januar 2024 avholdt i ærverdige Studio 1 og Studio 2 på kringkastingen på Marienlyst og legger en nostalgisk ramme rundt årets tre delfinaleheat. Tre lørdager i januar skal ni finalister kåres og vinneren stemmes frem i en allerede utsolgt Trondheim Spektrum, 4. februar – da er det ikke rart at Medialinja storkoste seg på orkesterplass i backstagestudioet på lørdag.

De siste årene er TV-folket blitt vant til at musikkonkurranser i regi NRK blir avholdt rundt omkring i Oslo-området på litt større arenaer. Det betyr ikke at TV-produksjonene blir noe dårligere av at de blir “dratt hjem” innom hus på Kringkastingen. Nærmere tvert imot. Mediaelevene var vitne til en storslått, effektiv, godt påkostet, gjennomtenkt produksjon sist lørdag og de er skjønt enige etter at de har sett reprisen på TV, at det så veldig bra ut på skjermen og man skulle nesten ikke tro at sendingen ble avholdt i to forskjellige studioer.

Malin og Sander backstage i farta
Skjebergelevene Sander og Malin mingler i studioet etter sending.

Opptakten til delfinalene startet allerede rett etter nyttår for mediaelevenes del der de gikk fulgte pressekonferansen på TV hvor delfinalistene ble annonsert og de startet med research til radiosendinger. Det betyr “all in” og at radiosendingene etter jul har fullt fokus på MGP.

Elevene har ringt, meldt og avtalt med årets deltakere og foretatt radiointervjuer med MGP-artistene.

-Det har vært utrolig gøy, og ikke minst lærerikt å sende f.eks Gothministeren, som for øvrig gikk videre til finalen, en melding og intervjuet han i forhold til det han skal gjøre på scenen sier mediaelev Sander Nygård entusiastisk. Han har nesten ikke tid til å sitte stille fordi han har to avtaler med bandet Gåte og Dag Erik Oksvoll som skal delta førstkommende lørdag.. – Jeg må forberede spørsmålene godt så ikke det blir kleint, sier han.

Lørdag startet for øvrig med oppmøte på en koselig restaurant på Majorstua hvor elevene fikk møte andre MGP-blodfans som også skulle være publikum på sendingen. MGP-Bobletreff het arrangementet og fungerer som sosial nettverksbygging og et sted å glede seg sammen.

Her tok de en matbit og skravlet i vei om forskjellige tema og forventninger rundt MGP. Deretter gikk de i samlet flokk opp til NRK. På vei inn til studio fikk elevene oppleve på nært hold den varslede demonstrasjonen i forbindelse med krigshandlingene utført av Israel i Gaza, som fant sted på vei opp til publikumsinngangen til NRK.

Demonstrasjonen gjorde sterkt inntrykk og demonstrantene ønsket at NRK som statskanal skal støtte opp om at Israel, grunnet krigshandlinger, skal utestenges fra årets Eurovision i Malmø i mai. Demonstrasjonen var på mange måter fredelig men elevene fikk kjenne på at konflikten også angår oss her i Norge.

Demonstranter utenfor publikumsinngangen i forbindelse med MGP-delfinalen.

Selve sendingen var uhyre spennende og ikke minst lærerik å følge med på all den grunn Medialinje-elevene etterhvert skal over på TV-produksjon.

Nærheten til artistene og låtskriverne underveis gjorde også sitt til at spenningen i studio kjentes godt på kroppen.

Etter sendingen fikk elevene mulighet til å mingle litt med låtskrivere og artistene. Flere av bidragsyterne underveis i sendingen bl.a, Christine Dancke og Oscar Westerlin tok seg villig en prat og stilte opp på bilde til litt “starstrucke” elever. Det var en elevgruppe mettet på inntrykk som fulle av begeistring satte seg på bussen hjem til Skjeberg og var stort sett enige i hvilke artister som gikk videre til finalen i Trondheim.