Ord om Skjeberg fra Erika

Vi spurte Erika om hun kunne fortelle oss litt om sitt år på Skjeberg. Hun skrev rett og slett et brev. Les det som en hilsen til deg som lurer på hva du skal gjøre neste år. God lesing. 

Ord om Skjeberg ❤

Det å søke seg inn på en folkehøyskole, er å søke seg inn på en opplevelse. En opplevelse for livet.

Det er en opplevelse hvor du får ta et dypdykk inn i noe du brenner eller interesserer deg for, uten å bli målt etter karakterer. Du lærer bare for å lære – for gledens skyld! Skolene er mange, og linjene enda flere. Det dukker til og med opp flere linjer for hvert år! Det er så mye å velge mellom at det nesten kan være litt overveldende. Man kan bla side opp og side ned på folkehøyskolene.no i timevis. Det gjorde i hvert fall jeg. Hva skal jeg søke på? Hva skal jeg velge? Men, jeg lover deg, når du finner din linje, så vet du det. Den linjen var for meg Grafisk Design på Skjeberg Folkehøyskole.

Første skoledag var jeg så borte i gledesrusen at jeg glemte PC-en, malekoster, tegnebrett, maling, blyanter, tegneblokker og alt annet av utstyret jeg trengte hjemme. Du skal tro jeg ble stressa! Det var derimot ingen grunn til bekymring. Om det er noe jeg har lært og fått oppleve på nært hold, så er det at Skjeberg er en skole for alle.

Du kan komme som du er, og du blir tatt imot med åpne armer for den du er. Det du trenger hjelp til får du hjelp til, og det du trenger, det sørger de for å skaffe. Du bidrar med det du kan, og du lærer deg det du ikke kan. På Skjeberg ble jeg kjent med noen av de fineste og flotteste menneskene jeg har møtt. Etter et tøft år i militæret, var det deilig å tilbringe et år på Skjeberg uten oppstilling klokka 06:00, klesinspeksjoner og pussing av sko.

Vi fikk servert de beste frokostene, vi laget de morsomste elevkveldene og fikk høre på de mest motiverende og rørende foredragene. Vi brukte mye av tiden til å samarbeide om oppgaver i grafisk design, spille brettspillet Catan, og på å se filmer til alle døgnets tider. Jeg fikk padlet kajakk, jeg fikk dra på fjellturer, jeg fikk sovet i telt, og jeg fikk dra på animasjonsfestival i Fredrikstad. Jeg fikk til og med prøvd ut rafting!

Året på Skjeberg har lært meg så enormt mye, og jeg tar med meg de fine stundene og de gode minnene med meg videre.

Det viktigste jeg derimot tar med meg fra Skjeberg er dette: på Skjeberg har de troa på deg! De ansatte er der for at du skal få mest ut av året ditt, og for at du skal utvikle ditt potensiale til det fulle. Mona, den morsomme, kreative og omgjengelige læreren på GRAF, oppmuntret oss alltid til å prøve ut nye teknikker og kaste oss ut i nye prosjekter. Hun lærte oss å se ting fra flere perspektiver, og hadde alltid gode råd på lager om det var noe vi lurte på underveis. Dersom ting ikke skulle gå etter planen gjorde ikke det noe, hun viste oss at det var det vi lærte på veien som betydde noe. I begynnelsen var det vanskelig for perfeksjonisten i meg å akseptere dette, men det har hjulpet meg mye med hvordan jeg håndterer oppgaver og gjøremål i ettertid.

«Den som gir seg er en dritt!» var et sitat som ofte ble brukt, og jeg kan i dag ta meg selv i å si det samme til mine studievenner når vi støter på utfordringer. Ikke bare lærer du masse på din egen linje, du får også oppdateringer på hvordan det går med de andre linjene underveis i skoleåret. Man blir fort veldig inspirert og motivert av det kreative miljøet på skolen! I dag studerer jeg Medievitenskap på NTNU, og tar med meg mye viktig kunnskap jeg har hentet fra timene i grafisk design, fra podkastene og radiosendingene til Media, de morsomme innslagene fra Sport, konsertene til Musikk, bildekunsten til Foto og filmene til Film-gjengen.

Denne logoen har Erika laget og vi synes den er utrolig flott!

For meg var et år på folkehøyskole uvurderlig, og jeg vil anbefale et år på folkehøyskole på det varmeste. Søk, søk, søk!