På Skjeberg Folkehøyskole kan elevene velge i et bredt utvalg av valgfag i tillegg til linjefagene. Naturfoto er ett av disse valgfagene. Her kan du bli med og se noen av stedene vi har besøkt denne høsten –

Elevene våre leverer mange flotte bilder på naturfoto. Foto: Skjeberg FHS

 

Solbergtårnet – Skjeberg

I 2010 bestemte Staten Vegvesen, Østfold fylkeskommune samt Sarpsborg og Fredrikstad kommuner for å lage en ny rasteplass i Skjeberg utenfor Sarpsborg. Prosjektet ble satt i sving i forbindelse med utbyggingen av firefelts E6. Tårnet ligger i gåavstand fra skolen og er et naturlig startsted for naturfotografene på Skjeberg FHS.

Solbergtårnet i all sin prakt. Foto: Skjeberg FHS

Gamlebyen – Fredrikstad

Gamlebyen i Fredrikstad ble grunnlagt i 1567 av Kong Frederik II. Den regnes som Nordens best bevarte festningsby og er en av Norges mest populære attraksjoner.

Gamlebyen i Fredrikstad regnes som Nordens best bevarte festningsby. Foto: Skjeberg FHS

 
Nordens eldste festningsby er ikke bare meget godt bevart, den er også spill levende. Butikkene, galleriene og kaféene syder av liv i byen som ligger ved Glommas utløp

Fredriksten Festning – Halden

Festningen i Halden er et must å besøke, hvis du er elev på Skjeberg Folkehøyskole. Den er Norges største, viktigste og mest ærerike grensefestning, og er en av de aller flotteste i Europa der den troner majestetisk over Halden. Herfra er det fantastisk utsikt over byen, fjorden og langt inn i Sverige. Det var her på festningen svenskekongen Karl XII ble skutt kvelden 11. desember i 1718. Les mer om Fredrikstens spennende historie her

Utsikten fra Fredriksten festning er formidabel. Foto: Skjeberg FHS

 
Detaljer fra festningen i Halden. Foto: Skjeberg FHS

Gamle Svinesund Bro – Grensen Norge og Sverige

Gamle Svinesund bro ligger ca 12 minutter unna skolen og er et naturlig sted å besøke for oss på naturfoto. Brua, som ble innviet i 1946 av Kong Haakon VII, avløste en ferge som hadde gått over sundet. Bruas totale lengde er 420 meter, og lengste spenn er 155 meter. Største høyde over fjorden er 65 meter. Den nye Svinesundsbrua ble åpnet 10. juni 2005.

På grensen mellom Norge og Sverige. Foto: Skjeberg FHS

Hafslund Hovedgård – Sarpsborg

Hafslund Hovedgård er en av de fineste og best bevarte herregårdene i Norge, og en lang rekke kongelige høyheter har besøkt gården opp gjennom hundreårene. Hovedbygningen er fra 1762, den ble bygd etter at den tidligere barokkbygningen brant ned i 1758.

Hovedbygningen på Hafslund Hovedgård. Foto Skjeberg FHS

 
Det har vært fast bosetting på Hafslund i over 5000 år. I parken ligger helleristninger som er 3000 år gamle.
Parken ved Hafslund Hovedgård er verdt et besøk. Foto: Skjeberg FHS

 
Østfold kan anbefales på det varmeste. Mange bruker dessverre bare fylket som transit for billige varer fra Sverige. Sett av litt tid og utforsk Østfolds mange perler. Vi har nemlig mye fint å by på:)
Se flere bilder fra oss på valgfaget naturfoto under.
 

 
Foto: Copyright – ©Skjeberg Folkehøyskole
Kilder: Wikipedia og Visit Norway