Etter en hektisk natt med mye snorking og søvnprat var skjebergelevene klare for ambassadebesøk. Turen gikk til den norske ambassaden nær sentrum av Lusaka. Ambassaderåd Lars Sigurd Valvatne tok i mot oss og holdt en times foredrag innlagt en hel del oppfølgingsspørsmål fra lærere og elever. Her fikk elevene innblikk i zambesisk politikk, samt landets utviklingsmuligheter. Elevene hadde forskjellige opplevelser og inntrykk etter besøket. Henrik Skoland hadde følgende å si etter besøket:

– Dette var interessant. Mye visste jeg jo fra før, men at Zambia satt på flere hundre millioner elfenben visste jeg ikke.

Etter lunsj på Seagull Guesthouse, fikk elevene et par timer fri som de benyttet til å teste pigmentene. Med variable resultater.

Deretter bar det til Bauleni, hvor planlegging av helgens fotballturnering, Skjeberg Annual Tournament, sto på planen. Her meldte elevene seg til ulikt frivillighetsarbeid som trenere, dommere og førstehjelpere. Forventningene blant elevene er høye, og det ligger an til heftige trenerdueller. Etter en times gjennomgang av regler, bar det ut på treningsfeltet. Her fikk elevene en forsmak på helgens turneringsorganisering samt spontan treningsplanlegging og improvisering, da de ble kastet ut i felten som fotballtrenere. De fem gruppene med smilende zambesiske barn tok fort til seg øvelsene. Responsen var overveldende og norske elever, som i starten var litt forsiktige, er i ferd med å tilpasse seg den afrikanske rytmen. På alle måter. Både lydnivået og innsatsen er på topp. Ingen slipper unna sang, dans og rytmeleker.

Gjerne med solo-opptredener i en ring med hundrevis av unger. En av trenerne som så ut til å trives var Marius Frydenlund Joakimsen:

– Det var artig å trene de eldre ungdommene fordi de tok øvelsene fort og skjønte hva de skulle gjøre.

Fredrik Gilsvik syntes også treningen var en opplevelse:

– Det var kult å se at de forsto hva vi ville ha dem til å gjøre, i tillegg var Eirin Skogmos dans en uforglemmelig opplevelse.

Dermed var dagens opplegg over, og med unger på slep bak bussen returnerte fornøyde elever til avkobling og Liverpool-seier.