Skjeberg Folkehøyskole har et godt samarbeid med eliteserieklubben Sarpsborg 08. Det nyter elevene på sportsjournalistikk og idrett godt av.
AV THOMAS LILLEBY
Noe av det viktigste vi gjør innenfor journalistikken på Skjeberg Folkehøyskole er å akkreditere elevene til eliteseriekamper i ulike idretter. Gjennom mange år har skolen hatt et godt samarbeid med Sarpsborg 08, som i år har gjort stor suksess og spiller i Europa.

Dette bildet tok Skjeberg-elev Kristel Gustu Mølvig under kampen mellom Sarpsborg 08 og Haugesund.

Klubben er en meget god samarbeidspartner, som lar alle elevene på sportsjournalistikk og idrett få komme på kamp som enten akkrediterte journalister eller fotografer.

Unik mulighet

Dette gir Skjeberg-elevene en helt unik mulighet til å oppleve journalistlivet på nært hold, og selv erfare hvordan det arter seg i kulissene på en eliteseriekamp.
Denne uka dekket vi eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Haugesund. Vi ble tatt godt imot av klubbens mediasjef Ann Kathrin Juul.

Dette bildet tok Skjeberg-elev Kristel Gustu Mølvig under kampen mellom Sarpsborg 08 og Haugesund.

Hun fortalte litt om hvilke regler både media og klubben må forholde seg til. Hvordan det er for pressen i eliteserien og hvilke krav som gjelder i europacupen.
Etter interessant informasjon fra Juul fikk de som skulle være fotografer utdelt fotovester, mens de som skulle på pressetribunen fikk sine akkrediteringskort.
Skjeberg-elev Kristel Gustu Mølvig i aksjon. (Foto: Mikkel Schille)

Utvidet samarbeid

I år har vi utvidet samarbeidet med klubben litt og også dekket et par juniorkamper. Noen av Skjebergs elever har vært med juniorlaget på tur til Hamar. Dette er vinn-vinn for begge parter.
Våre elever får trening som fotografer og journalister, mens de unge, håpefulle juniorspillerne får verdifull trening i mediehåndtering.
Sarpsborg 08 har dessuten publisert både bilder og tekst fra våre elever på sine hjemmesider, noe vi selvsagt synes er stas.

Dekker flere kamper

Vi hjelper også elevene med å akkreditere seg til andre kamper, og hittil i år har vi hatt elever både på Lillestrøm-kamp og Strømsgodsets semifinale i NM. I tillegg er vi i løpet av året på toppkamper med både Sparta og Stjernen i ishockey. Med to eliteserielag i håndball i umiddelbar nærhet har vi også mulighet til å dekke håndballkamper.

Det var høy stemning før og under kampen, noe dette bildet tatt av Kristel Gustu Mølvig viser.