Begrepet «Podkast» betyr i korte trekk lydopptak klar for avspilling og de siste årene har populæriteten rundt det å lage sin egen podkast skutt i været og nærmest blitt et must og et kjærkommet tilbud dersom man har et ønske om å ytre seg på eteren.
Selvfølgelig følger vi på Skjeberg Folkehøyskole og Radio Skjeberg med på hva og hvor trendene går og i den anledning har vi hyret inn vår tidligere elev og prisbelønnede podkastekspert, Peter Daatland for å fortelle og lære bort viktige triks og tips i forbindelse med å skape en interessant podkast.
Fortiden jobber Peter i det Oslobaserte podkastkollektivet Frekvens, hvor han er redaktør og grunnlegger. Sammen med seks andre entusiastiske podkasteksperter leverer Frekvens ferdige podkaster bl. a til NRK-programmer som – Kulturhuset, Ekko og P3 Dokumentar. I deres hjemmesnekrede innspillingsstudio på Grünerløkka i Oslo får kreativiteten og kavaliteten fritt spillerom og man kan godt si at Peter har funnet en suksessformel. Ikke bare får han solgt podkastene sine men han har akkurat vunnet en prestisjetung pris ( Åke Blomström Award ) hvor han og tre andre europeiske radioskapere får delta i et mentorprogram rundt to festivaler, en i Stockholm og en i Berlin som en del av premien.
-Det er helt vilt nydelig å bli satt pris på på en slik måte, og endelig få litt anerkjennelse for alle de timene som er investert i å lage så bra radio som mulig kjennes veldig godt, sier Peter.
– Det hadde vært en drøm å vært elev på Skjeberg i dag med det proffe utstyret elevene har tilgjengelig, håper de setter pris på det og benytter seg av den muligheten de har til å bli gode på radiofaget.
Elevene på fagfeltet Radio, Podkast og Multimedia er samstemte på at Peter har masse nyttig kunnskap å lære bort. Workshopen som Peter holdt for elevene er en ide han har hatt en stund som han endelig kan få testet ut på elever og i skrivende stund er elevene veldig fornøyde med opplegget de har vært igjennom i dag.
-Innfallsvinkler og en bevisst ide rundt å gjøre lytteren nysgjerrig på hva han eller hun har i vente er veldig viktig i podkast-sammenheng, sier radioelev Hanna Levin, imens hun og medelev Andrea D. Johansen legger siste hånd på verket i forbindelse med Workshopen de har vært med på i dag.