Valgfaget Podkast er mer populært enn noen gang og elevene som har deltatt på dette faget har denne våren produsert sine egne univers innen podkastsjangeren. Skråblikk på blant annet sport, film, gossip og dommedags-scenarioer har blitt diskutert, tygd, argumentert i timesvise opptakssendinger som har blitt publisert fortløpende. Forståelsen av radiofaget både teknisk og innholdsmessig har også vært viktige tema underveis.
– Det er ikke bare å sette seg ned å la praten gå og tro at det blir en bra sending – forberedelser, god kjemi og godt humør er helt vesentlig sier elev Mio Karlsen. Han er medlem av podkasten «Munnfull» sammen med medelevene Nikita Banken og Kristian Broderstad Tysil. Temaet deres har vært alt fra «kofferthumor» til politiske meninger. Spennvidden er med andre ord bred. Tidligere i år deltok alle på dette valgfaget på en workshop som ble holdt av Peter Daatland som for øvrig er tidligere elev og nå redaktør for Podkastkollektivet Frekvens.
Her fikk de opplæring i historiefortelling, opptaksteknikk og fokus på å få til en historie med en god dramaturgisk oppbygging. Noen av produksjonene fra denne workshopen ble også sendt inn som bidrag til KortDok-konkurransen i regi NRK. I skrivende stund er det ikke avgjort hvordan konkurransen gikk men vi krysser fingre og «lydkabler» i håp om å gjøre det så skarpt som mulig.
I alt fire podkast- grupper har hatt dette som valgfag i år og dersom du vil høre noen av poddene, så gå inn på linkene under.
[envira-gallery id=»7341″]