Etter 73 minutter snur kampen. Fredrikstad med ti mann på banen presser Rosenborg. Ardian Gashi bruker løpskapasiteten og teknikken. Resultatet blir et frispark på omlag 20 meter. Frisparket tas av Fernando Wallace. Brassen har skåret på frispark to ganger denne sesongen.

Mot Aalesund og Brann. Søndag får Plankehaugen nyte silkefoten igjen. Frisparket som er litt over på venstresiden fra Jarsteins mål prikker Wallace i krysset. Fredrikstad Stadion eksploderer og superduoen Ardian Gashi og Fernando Wallace redder ett poeng for de rød-hvite.

Stille i 15 minutter
Det var helt stille de første 15 minuttene av kampen på grunn av demonstrasjonen mot høye billettpriser og flytting av kamper på kort varsel. Supporterklubbene Plankehaugen og Kjernen viste sin avsky mot TV-selskaper og Norges Fotballforbund.

Men etter at de 15 minuttene var gått, eksploderte Fredrikstad Stadion til de grader. Det virket ikke som om Fredrikstadspillerne våknet før dette. Men det er ikke Hans Erik Ramberg helt enig i.

– Jeg synes vi ikke våknet før etter en halvtime. Rosenborg var klart best. Vi ga dem alt for mye rom og de fikk selvtillit av det. Men da en halvtime var passert skjønte hele laget at vi måtte presse høyt. Da hang vi mer med i svingene, men Rosenborg var fortsatt gode. Dette var en merkelig fotballkamp. Rosenborg er klart best i første omgang, mens vi faktisk er bedre med ti mann, sier midtbanesliteren.

Drama
Like før første omgang var ferdigspilt kom pausens store samtaleemne. Fredrikstad fikk et indirekte frispark på seks-sju meter. Kvisvik skal etter all sannsynlighet skyte, men Jarstein er alt for ivrig og er bare to meter unna før frisparket er tatt. Resultatet blir gult kort. Frisparket blir tatt på nytt, men det er mislykket, Kvisvik spiller ballen videre til Ramberg, som smeller ballen utenfor. Men Jarstein meier ned Kvisvik rett etter at ballen er spilt, og venstrekanten tenner på alle pluggene. Han utførerer et perfekt karatespark og treffer Jarstein i brystet. Rødt kort til Kvisvik – og Rosenborg går opp til 1-0 minuttet etter ved Didier Konan Ya.

– Det var ampert både før og etter denne situasjonen. Dommeren så bare den siste situasjonen da Raymond sparker Jarstein. Det røde kortet var nok riktig, men jeg mener at Jarstein skulle hatt sitt andre gule kort og dermed utvisning. Han sparker ned Raymond først og holder ham igjen. Det var et straffespark, mener Ramberg.

– Hvordan føltes det å komme tilbake med bare ti mann på banen, Ramberg? – Det føltes som en liten seier. Det var sinnsykt deilig med skåringen til Wallace. Vi trengte den og uavgjort var et rettferdig resultat i denne kampen, sier den sympatiske midtbanespilleren.
Dommer Kjetil Sælen var aldri i tvil om det røde kortet.

– Jeg oppfatter situasjonen som at det kommer et spark mot Rosenborgs keeper. Jeg sto 20 meter unna og så hva som skjedde. Men om det skjer noe før det vet jeg ikke. For da er fokuset på ballen. Men jeg snur meg da Kvisvik sparker, forteller Sælen.

– Vi var heldige Rune
Almenning Jarstein hadde enda tydeligere mening enn Hans Erik Ramberg. – Det var et soleklart rødt kort, svarer landslagskeeperen kontant. Men det var ikke den eneste situasjonen RBK-keeperen var involvert i. Fredrikstads frispark var godt, men ikke utenfor rekkevidde. Jarstein har følgende kommentar til Fredrikstads mål.

– Det var et veldig godt frispark og jeg har ingen sjanse til å få stoppe det. Jeg var opptatt av å holde keeperhjørnet og nådde ikke fram. Det var veldig godt plassert, forklarer Jarstein. Rosenborgs storskårer Steffen Iversen var skuffet etter 1-1 på Fredrikstad Stadion.

– Vi har fullstendig kontroll på kampen i første omgang. Men det vi presterer i andre omgang er forferdelig. Det er vanskelig å si hva som skjer da. Det virker som hele laget tror vi er bedre enn vi er. Til slutt var vi heldige som fikk med oss ett poeng, mener Ivers.

Gode sjanser i UEFA-cupen
Per Ciljan Skjelbred har vært en av formspillerne den siste tiden. Han mener kampen burde vært avgjort i første omgang.

– Vi er veldig gode de første 45. Da bør kampen bli punktert. I andre omgang får vi til veldig lite og tror vi får 2-0. I stedet straffer Fredrikstad oss. Jeg vet ikke helt hva som skjer i andre omgang. Vi henger ikke sammen som et lag og Fredrikstad er best, sier unggutten.

– Hva tenker du om resten av sesongen, Skjelbred?

– Jeg gleder meg. Det blir en spennende avslutning på denne sesongen. Vi skal kose oss og plukke poeng så får vi se hva det holder til. Laget har gode muligheter i UEFA-cupen, svarer midtbaneeleganten.

– Hvor langt kan Rosenborg nå i UEFA-cupen, Skjelbred? – Først må vi kvalifisere oss til gruppespillet. Brøndby er ingen dårlig motstander. Vi får ta kamp for kamp så får vi se hvor langt vi kommer, avslutter Per Ciljan Skjelbred.