Christoffer Taraldsen fra Skjeberg Folkehøyskole scorer kampens første mål, og fyrer dermed oppunder den allerede ivrige heiagjengen bestående av medelever fra skolen.
– Jeg merker ikke at det er kaldt engang, det er så spennende! Utbryter BOK-elev (og dagens fotograf) Hanne Bjørnstad, før hun hopper til og skriker ivrig videre. 
– Dette er så bra! Jeg blir skikkelig gira, sier hun, og legger til hvor stolt hun er av sine medelever på fotballbanen.

Positivt driv
I pausens peptalk snakker Sveinung Finden, hovedlærer og trener på SPORT, om det positive drivet laget er inne i, og han oppfordrer dem til å fortsette med det. Dette har spillerne ingen problemer med – selv ikke etter det andre, tredje og fjerde baklengsmålet. 
– Vi har bare ikke marginene på vår side, mener Fredrik Urke fra SPORT.
– Dette ble jevnt, uttaler også den tilstedeværende læreren fra Haugetun, Bernt Inge Steinsland, midtveis i kampen. 

– Alt for Skjeberg
SPORT setter tydelig pris på sin heiagjeng, og gir uttrykk for at det sporer til ekstra innsatsvilje.
– Det er klart det styrker samholdet, mener Thea Iversen fra ROT
– Det er skikkelig gøy å være her. Stemningen er på topp og alle heier og skriker, fortsetter hun, mens hun nærmest blir overdøvet av heiarop og kjente fotballsanger omskrevne for anledningen. Her runger «Alt for Skjeberg», «Jeg støtter Skjeberg til siste slutt» og «Skjeberg banker alle bønda».

Rett fokus
Selv om resultatet etter endt kamp viste 4-1 i Haugetuns favør, hadde SPORT-elevene fra Skjeberg virkelig fått vist hva de var gode for, og de var så å si jevngode med sine motstandere.
– Det var slitsomt! Svarer David Guribye på spørsmål om hvordan kampen hadde vært.
– Og jeg føler at vi var like gode som dem i mange perioder – vi klarer bare ikke å skape sjansene mot slutten, fortsetter han.
– Men det var en veldig positiv stemning gjennom hele kampen, fra start til slutt, skyter Patrick Bjørge inn. Han får støtte av dagens kaptein, Martin Jensen:
– Det var morsomt å spille i dag, og vi både jobber og spiller bra, mener han.
Den stolte trener Sveinung slutter seg til spillernes utsagn:
– I dag hadde vi fokus på de rette tingene, og var kjempegode. Resultatet speilet i grunn ikke kampen, og vi er jevngode med Haugetun mye fordi vi lykkes i å stenge mellomrommet deres; de får ikke rom for å spille opp. Og Haugetun er en ren fotballinje, det er ikke vi, så dette er bra, sier han fornøyd.