På linja GRØNT FRILUFTSLIV har vi flere langturer som vil få adrenalinet til å pumpe, øke mestringsfølelsen og styrke samholdet i elevgruppa.
Hos oss vil du gradvis bli utsatt for nye utfordringer under kyndig veiledning. Hva sier du til å bestige majestetiske Slogen i hjertet av Sunnmørsalpene, overnatte på kanten av stupet på Skageflå i Geirangerfjorden, eller dra på langtur i havkajakk langs den fantastiske Bohuslänkysten i Sverige?
Hele skoleåret er turbasert der vi jakter på nye opplevelser i variert natur. Vi ønsker å utsette deg for mange utfordringer slik at du kan sprenge egne grenser under trygge og sikre forhold. Det er lettere enn du tror, og ikke minst fordi dette skjer sammen med medelever på linja som ønsker det samme. Mestringsfølelse gir samhold!

Sunnmørsalpane: Sunnmøre byr på noen av de flottest turopplevelsene i verden. Skarpe tinder, brevandring og 1000 meters stup ned i fjorden kan bli din opplevelse også!


Langtur til Sunnmøre
Vi skal på flere langturer som garantert vil gi deg minner for livet. Like etter oppstart av skoleåret skal vi reise til Sunnmøre der vi bestiger dronningen av Sunnmørsalpene, nemlig Slogen som rager 1564 meter over Nordangsfjorden. Denne spektakulære toppen ligger i hjertet av ett av Norges flotteste fjellpartier som er preget av alpine topper, kneisende pinakler, tårn og spir, glitrende breer og myke daler. Vi skal ha base på Patchell-hytta som ligger ved foten av Smørskredtindane, Brekketindane og Slogen som blir omtalt som «Tindenes Proteus» av den legendariske fjellvandreren Kristofer Randers.

Fjord og fjell: Kontrasten av mektig storslagen natur, og hvor små vi mennesker er i dette, oppleves best i en kajakk på en vestlandsfjord!


På turen til Sunnmøre skal vi også padle i det vakre verdensarvområdet Geirangerfjorden der fjelltoppene stiger over tusen meter til værs og fossene kommer i kaskader nedover fjellsidene. Her skal vi besøke flere forlatte fjordgarder. Padleturen blir kronet med overnatting på Skageflå som ligger på en fjellhylle flere hundre stupbratte meter over fjorden. Hva sier du til å dingle i en hengekøye og beskue det hele fra en hengekøye og en varm kopp kakao?
Eskimorulle og kajakktur
Vestkysten av Sverige må karakteriseres som ett av de flotteste, mest varierte og spektakulære padleområdene i Norden med alle sine øyer, holmer og skjær. Her skal vi telte på hvite strender, bade i krystallklart vann, fyre bål, tilberede mat i fellesskap og ytterst i havgapet vil vi oppleve nærkontakt med sel.
Du vil få full opplæring i å padle havkajakk, lære deg eskimorulle og ikke minst få god sikkerhetsopplæring og trening i kameratredning.

Nærkontakt: Skjærgården utenfor Skjeberg byr på både vakker natur og nærkontakt med dyre- og fugleliv. Et eldorado for naturfoto, som selene her på skjær ved Koster utenfor Strømstad.


Klatring
Gjennom store deler av året har vi også klatring på programmet. Vi drar ukentlig til Redpoint Klatresenter i Fredrikstad som er ett av landets beste innendørs klatreanlegg. Opplæringen fører til Brattkort. Som en avslutning på kurset skal vi klatre utendørs på varm og hard granitt ute ved kysten.
Like ved skolen har vi en stor klatrepark anlagt i trærne med løyper i alle vanskegrader. Her skal vi leke oss høyt over bakkenivå.

Kroatia: Utenlandsturen går til Kroatia, der vi tar igjen for alle vannaktiviteter vi ikke har fått gjort her hjemme enda, i litt varmere luft og vann…

Snorkling i Kroatia
Dette er selvsagt bare noen av høydepunktene du kan se fram til – for det er mange av dem. Det er jo helt greit å få en tur til Kroatia utpå vårparten der vi skal dra på seiltur, padle og snorkle.
Dersom du har spørsmål om linjeopplegget, er det bare å ta direkte i kontakt med oss. Ingen ting er mer hyggelig enn å snakke med elever som ønsker å avsette et skoleår viet til nye og flotte naturopplevelser.
 


Ro i sjelen? Stemningen som ligger i å våkne i teltet, krype ut av posen, fyre opp et lite kaffebål, kjenne lukt av tyrived og kokekaffe og la tankene flyte utover stille vann; bli med på neste tur og prøv det…