Radio, podkast og web-TV-elevene storkoste seg på Oslo-tur i vinterkulden. På tross av Sibir-kulde og bitende Oslofjord-luft la ikke dette noen stopper for det planlagte dagsprogrammet. Først ut var radiostasjonen NRJ-Hit music only og programvert for morgenshowet på denne kanalen, Marte Bratberg. Her fikk elevene en liten innføring i hvordan det er å jobbe med radio på heltid og hva som forventes av en person som jobber i en radioredaksjon.
Marte delte villig ut tips og triks i forhold til karrierevalg og elevene fikk seg nok en og annen aha-opplevelse underveis i besøket mtp. hvor mye NRJ-redaksjonen jobber for å skape så god radio som mulig. Spesielt hyggelig var det å se at de benytter Digas som avviklingsprogram og legger stor vekt på å jobbe mot sosiale medier akkurat som radioelevene på Skjeberg gjør i forhold til å promotere Radio Skjeberg.
Etter besøket i MTGs lokaler i Akersgata gikk turen NRK og tradisjonell guidet rundtur i NRKs lokaler. Det er aldri kjedelig og gå i gangene på NRK med TV-fjes vi til daglig kjenner fra TV-skjermen og med en guide som gjorde sitt til at fun-facts og anekdoter lever videre. Et av de største høydepunktene på Marienlyst er muligens radioteaterets studio der akustikken og de uendelige mulighetene for å skape bilder gjennom lyd er til stede. Trappen med mulighet for minst tre forskjellige lyder er alltid en sikker vinner. Dette rommet er skapt for teater og hørespill og med sin spesielle forhistorie finner man ikke maken i hele Norge. Det er med andre ord noe helt spesielt å besøke dette studioet.
Fra NRK gikk turen til Kampen og Podkastkollektivet, Frekvens sitt nye hovedkvarter. Her ventet redaktør Peter Daatland, tidligere skjeberg-elev for øvrig , som  fortalte om podkastens forunderligheter, trender og som medium. Peter har store planer på gang og flere av dem kan man sjekke ut via Frekvens` facebookside.
Det er alltid godt for radioelevene å komme seg på tur og besøke redaksjoner og medieinstitusjoner for å ta pulsen på hva som venter dem som vil fortsette i den bransjen. Det som er helt sikkert er at det er viktig å komme seg opp om morgenes, stå på og ikke gi seg.
Dagen ble avsluttet med felles middag på en av byens fast-food restauranter før hele skolen overvar The Book of Mormones-musikalen på Det Norske Teateret. For en dag det ble!
[envira-gallery id=»7253″]