Produsent Julie Kalveland er smånervøs før sending. Likevel er hun sikker på at alt vil klaffe slik at det blir en bra sending.

-Det blir mange flotte innslag preget av ungdommelig friskhet, sier hun og refererer stolt fra sendeplanen som har mange intervjuer og reportasjer som spenner over et vidt spekter. Og det blir masse flott musikk, selvfølgelig.

Mange og spenstige innslag
I disse dager er det Litteraturuke i Sarpsborg. Dette blir markert i den to timer lange sendingen der lytterne får møte en av forfatterne som deltar under kulturbegivenheten. TV2-serien «Hvaler» har fått mye omtale i høst. To reportere har besøkt filmsettet og intervjuet produsenten av serien, skuespillere og selvfølgelig lokalbefolkningen på øygruppen. I kveld har fagfeltet Musikk og musikkproduksjon på Skjeberg Folkehøyskole gratiskonsert på St. Croix-huset i Fredrikstad klokken 20.00. En av musikerne kommer på besøk i studio for å snakke om konserten som de håper får et stort og entusiastisk publikum.

Dette er bare noen få smakebiter fra de mange innslagene som utgjør sendingen. Med seg i studio har produsent Julie Kalveland med seg tekniker Anders Hagen som skal sørge for at teknikken fungerer som den skal. Bak mikrofonene finner vi programlederne Eirik Andresen og Maren Furuborg sammen med nyhetsanker Emmely Johannesen.

Fagfeltet Radio- og TV-journalistikk skal ha flere direktesendinger i ukene som kommer. Onsdag 12. november og onsdag 19. november skal de ha de neste sendingene. Også de går på lufta i timene fra klokken 18.00 – 20.00.

Har fått ny konsesjon
Skjeberg Folkehøyskole har hatt egen radiokonsesjon i mange år. Under årets konsesjonsbehandling fikk skolen fornyet tillit av Medietilsynet slik at de kan fortsette med sendinger i årene som kommer.

-Radio Skjeberg er en viktig øvingsradio for elevene på Radio- og TV-journalistikk. Fornyelsen av konsesjonen er også viktig for skolen, fordi den gir en bekreftelse på at vi har en høy faglig standard, sier hovedlærer Willy-André Martinsen. Med på laget har han lærerne Tore Bjerketvedt som har ansvaret for lyd og studioteknikk, og Snorre Walther som styrer alt som har med web-publisering å gjøre.

-Gjennom høsten har elevene fått en grundig innføring i journalistikk og kunnskap om studioavvikling. Nå kan endelig et stort og offentlig publikum få høre hva de har lært, sier Willy-André Martinsen.

Dersom du ikke har fått med deg sendingen eller vil høre den en gang til, kan du klikke på «Nettradio» som du finner i høyre spalte på denne siden.