I helgen fikk mediaelevene på Skjeberg virkelig kjørt seg. De tok med seg det mobile radiostudioet linjen disponerer og sendte LIVE radio fra Lislebyhallen hvor Judo-Norge målte krefter i NM.
Etter et avlyst fjorårs-NM var det stor spenning i forbindelse med antall påmeldinger til årets NM i forskjellige vektklasser. Lederen for Fredrikstad Kampsport og årets NM-arrangør, Morten Olsen kunne fortelle om en overraskende økning når det gjaldt påmeldte utøvere.  – Normalt så melder det seg et sted mellom 60-80 deltakere til slike arrangement. I år var det 220 stk som hadde meldt sin ankomst fra hele Norge for å måle interne krefter, sa en optimistisk vertsarrangør fornøyd.
Endelig klar for kamp
Cowid-19 og nedstengning har nok gjort sitt til at det var folksomt både på og utenfor matta denne helgen. Midt oppe i mylderet av tilskuere og deltakere var også mediaelevene fra Skjeberg. Som et samarbeidsprosjekt mellom Glemmen VGS og Skjeberg FHS så var oppdraget fra judoklubben å dokumentere og dekke arrangementet med levende bilder og lyd.
Det skulle vise seg at Judo var en ny sport for de fleste av elevene så krasj-kurs i judoregler, vektklasser og kamputstyr var helt nødvendig parallelt med LIVE-sendingen som pågikk.


Fullt kjør under sending
Noe av det som er stressende, artig og enormt lærerikt er å hente inn gjester til sendingen på direkten. Dette var noe av det som satte pulsrekord for både teknikeren og programlederne underveis. Her var det m.a.o. bare å finne et system som henter ut så mye info om intervjuobjektet så fort som mulig.
Dette er også det som gjør læringskurven brattest.  Hele gruppa må fungere som et team og gjøre så godt man kan. Det hele endte i en to-timer lang direktesending lørdag ettermiddag kveld, med ca 12-13 intervjuobjekter i studio.
Det må også nevnes at studioet vi sendte fra var så å si oppå brytematta så utsikten til fightene var helt upåklagelig. Så det er egentlig bare å oppsummere med at dette var alt annet enn kjedelig.

Følg linken for å høre intervjuene under sendingen.. eventuelt trykk på bildet for å høre intervjuene.
Nye oppdrag venter
Neste oppdrag som står på planen er direkteradio fra Sarpsborg hvor vi skal dekke juleåpnigen på ungdommens kulturhus i Sarpsborg. Dette er også et samarbeidsprosjekt, denne gangen med Sarpsborg kommune. Vi tar med oss erfaringene fra helgen og forbereder oss på nok en heftig LIVE-kveld.