Høsten 2016 bestemte radioelevene at de ville oppleve Budapest. I tre dager fartet vi rundt, høyt og lavt i byen. Draculas grotte, utendørs velværebasseng og kanskje verdens raskeste rulletrapper samt en noe forvirrende utregningsformel rundt valutaen Forint. Dette var bare noe av det Budapest hadde å by på.
Denne høsten (2017) ville elevene til Dublin og selvsagt reiste vi dit. Øya med den grønne firkløveren som nasjonal logo tok oss imot med tradisjonelt irsk høstvær. Men hva gjør vel det? Vi er jo på tur!
En del av opplegget på disse elevstyrte høstturene er først og fremst sosialt samvær. Det å utforske fremmede steder og byer i fellesskap er veldig spennende. Underveis fletter lærerne inn litt enkle, faglige arbeidsoppgaver i løpet av turen.
En oppgave kan for eksempel være: Finn en eller flere på din egen alder, still fem spørsmål om hvordan det er å være ung i byen.
En annen oppgave kan være: Lag en enquête ( fem på gata-reportasje) om hva er det beste med byen din.

Disse oppgavene, samt mange flere, er noe av det faglige opplegget på slike turer. Neste år er det kanskje du som utforsker en europeisk storby.
Det er nemlig du og dine medelever som bestemmer destinasjonen etter at dere har begynt på Skjeberg Folkehøyskole. Hva er vel koseligere enn å bo tett sammen på et 10-15-mannsrom i noen dager. Denne årlige høstturen til en storby varer i tre-fire dager og er en av flere ekskursjoner i løpet av skoleåret som toppes i april med en 12 dagers tur til Cuba!

Har du lyst til å være med å påvirke og arrangere din egen tur, spise mat du bare får i det landet. Gå på byens julemarked, kjøpe unike julegaver og suvenirer? Da er dette noe for deg!! Ingen tur er lik!
Søk «Radio, Podkast og mobil reporter-linja» på Skjeberg Folkehøyskole og reis dit du vil!
[envira-gallery id=»6760″]