De to programlederne Christina Juelsen og Idunn Marie Karlsen skal lede lytterne gjennom den to timer lange sendingen på FM 97,3 mellom klokka 1800 og 2000. I dagene før den store ilddåpen er spenningsnivået høyt. Det er mange detaljer å holde styr på. Men programlederne er ikke alene om å snekre sammen sendingen. Med på laget har de produsent Simen Tufte, tekniker Runar Bjørgum Vikesland og nyhetsanker Katinka Refsnæs. I tillegg produserer de øvrige elevene på fagfeltet innslag til sendingen.

Knut Nærum og Donald
Ett av de mange innslagene i sendingen blir et lengre intervju med Arild Midtun som er landets eneste Donald-tegner. Han forteller om sitt fascinerende arbeid. I forlengelsen av innslaget forteller Nytt-på-nytt-komikeren Knut Nærum om sitt forhold til den berømte tegneserien og ikke minst om hvordan det er å skrive historier for bladet. I innslaget vil han også avsløre hvilken Donald-figur han identifiserer seg med, og vi kan love et overraskende svar.

Gjester i studio
På sendeplanen står det en rekke gode innslag med svært varierende tema som østfold-dialekten, litteraturuka i Sarpsborg, svenskehandel og nyheter fra distriktet. Det kommer musikalske gjester i studio, direkteintervjuer og besøk av Jørgen Johansen som blant annet har en viktig rolle som konfliktløser under den store klimakonferansen som blir arrangert i København senere i høst. I tillegg blir det selvfølgelig også mye bra musikk.

Avvikling fra Råde
Årets sending blir avviklet fra studioet til Radio Øst i Råde, og ikke fra Sarpsborg som tidligere år. Årsaken er endringer i de nye konsesjonsvilkårene for nærradio. Da Medietilsynet tildelte Skjeberg Folkehøyskole ny konsesjon i fjor, ble vi plassert i kategorien nisjeradio. Det innebærer at vi deler frekvens med Radio Øst, men Radio Skjeberg drives redaksjonelt uavhengig av Radio Øst.

Les mer om Radio Skjeberg her …