Det er et faktum at det er mye forsøpling, og vi er ansvarlige for det. Skjebergelevene har tatt ansvar, og har reddet verden – litt. Både gjennom bevisstgjøring, dokumentering og plukking av søppel i skjærgården.
Under søndagens seminar hadde elevene en innledning om mikroplast med påfølgende fotografering av forsøpling i nærområdet. I dag reiste hele skolen ut i Skjærgården for strandrydding.
Det kom raskt refleksjoner fra elevene på hva man kan få seg til å kaste i havet. Her fant vi bildekk, madrasser, oljefat,  flasker, klær, leker, plastkanner og uante menger med plast og isopor. Elevene snakket om at de ikke kunne forstå hvordan det kan være mulig å ikke tenke seg om før man kaster søppel i naturen. Alle har hørt om hvalen som ble funnet død med magesekken full av plast, og denne lå nok i bakhode på mange mens de gikk og plukket søppel andre har kastet. Forhåpentligvis kan dette bidra til at vi alle er litt mer bevisste på sporløs ferdsel, og kan bidra til mindre forsøpling og bevissthet.

Hele gjengen på vei ut for å gjøre skjærgården litt renere og bedre.

Sivet har samlet søppel i mange år, og vi tok med oss det som var mulig å bære ut derfra.

Klær var også å finne – Daniel konkluderte med at denne kjolen var for liten for han.

En god gjeng og en stor menge søppel.

Når alle elever plukker mellom to og fem slike sekker, gjør det en forskjell for dette området.