Berlin har et enormt tilbud av severdigheter, museèr og handlegater. Det er vanskelig å velge. Byen føles enorm, og har mange bydeler med hver sitt sjarmerende særpreg.
I dag har vi besøkt Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor og Riksdagsbygningen. Den store utstillingen av F.C. Gundelac i Martin Gropius Bau ble et møte med en for oss ukjent, men meget imponerende, fotograf.

Vi bor nær Victoria park, som ligger i nærheten av den koselige handlegaten Bergmannstraße i Kreusberg. Dette er et område under utvikling, der kunstnere og designere bosetter seg. GRAF-elevene får oppleve Berlin utenom den største turistsesongen. Isen flyter på elven Spree, snøen ligger på Riksdagsbygningen og på fortauene, tåken henger rundt kirkespirene. De lange turistkøene er borte, og Berlinerne oppfører seg hyggelig og glad for å møte nordmenn.

Første besøk ble East side Gallery. Dette spesielle «galleriet» ble til ved den lengste delen muren etter at den ble revet 1989 og 1990. Her sto hele 118 kunstnere fra 21 land bak de 106 bildene som dette en kilometer lange galleriet senere er blitt så kjent for. Blant de mest kjente er Dmitri Vrubels «Dødskysset»

I morgen skal vi avslutte turen i Prenslauerberg. Vi skal besøke en spennede streetart-utstilling, gå på kino (en av de få som ikke er dubbet) og spise «overaskelsesavlutningsmiddag». Vår første fagfeltstur nærmer seg slutten, og vi drar hjem til Skjeberg med tomme lommebøker og fulle minnebøker.