Etter et innholdsrikt opphold i hovedstaden, reiste vi mandag fra Lusaka, hvor vi har oppholdt oss i en uke, til Livingstone.
AV ULRIK KVALHEIM KØLNER
Her venter en ny og helt annerledes del av studieturen og vi får se en ny side av Afrika. Her blir det naturopplevelser med Victoria Falls, safari og krokkodillefarm som kommer til å stå i fokus.
Dagen startet med at vi våknet klokken 6, og var på busstasjonen i Lusaka Klokken halv åtte. Der fikk vi vi virkelig merke at vi befinner oss i Afrika og i en annen kultur enn vi er vant til.
Busstasjonen var veldig kaotisk og full av afrikanere som ville hjelpe til med å finne riktig buss.
Da vi vandret rundt for å kjøpe noe å spise og drikke, fikk vi øye på to lommetyver som ble banket opp på åpen gate og sendt til politistasjonen.
Denne episoden skiller seg veldig fra norske busstasjoner, og er det sterkeste minne jeg sitter igjen med etter denne dagen.

Skjeberg-elevene syntes det var rart å plassere levende kalkuner i lasterommet på bussen.

Selve bussturen tok sju timer med noen små dopauser på veien. I det vi satt oss i bussen fikk vi høytlesing fra bibelen, som tok drøye halvtimen.  Mot slutten av den lange bussturen kom det en mann på godt over to meter med åtte levende kalkuner i hånden. Disse kalkunene la han i bagasjerommet på bussen. Levende kalkuner i bagasjerommet virker unektelig snodig for oss nordmenn.
Etter å ha tilbrakt nesten en hel dag i buss, var det en sliten og rastløs klasse som ankom Livingstone.
Det var derfor veldig gledelig at Jollyboys backpackers, hvor vi skal bo, bare var en liten spasertur unna.
På Jollyboys sover alle gutta i samme rom, mens jentene har sitt eget. Stedet er virkelig eksotisk med tropisk hage og et stilig svømmebasseng. Her kommer vi til å trives.