Dersom du skal gå sportsjournalistikk og idrett kommende skoleår kan du glede deg til en spennende reportasjereise til England.
En reportasjereise til fotballens mekka, England, blir et av høydepunktene for sportselevene neste høst.

Eline Helmen, Anja Holden og resten av Skjeberg-elevene var heldige og traff på Dele Alli på Tottenhams treningsfelt.

Helt nederst i saken kan du se bilder fra tidligere turer til England.
Synes du kombinasjonen sport og journalistikk er spennende. Da er det tid for å søke skoleplass for neste år nå.
–  Nå koser vi oss, det her er digg, uttalte elevene fra tribunen fra Selhurst Park under en kamp mellom Crystal Palace og Manchester City for et par år siden.

Hele sportsgjengen utenfor Emirates. (Foto: Thomas Lilleby)

– Se, se. Det er Dele Alli. Jeg blir helt starstruck. Jeg vet ikke hva jeg skal si, uttalte en annen elev forfjamset, da han plutselig sto ved siden av stjernespillere på Tottenhams treningsfelt.
Ved forrige England-tur fikk vi også muligheten til å intervjue norske landslagsspillere som spilte i England etter en kamp mellom Fulham og Southampton.
Og digg blir det også til høsten når Skjeberg Folkehøyskole gjeninnfører reportasjeturen til England. Her blir det både kamp i Premier League og stadionomvisning. Kanskje blir det også tid til å overvære en rugbykamp.

Sportsjournalistikk og idrett er linja for deg som drømmer om å jobbe med sport og media i en eller annen form.
Vi gir deg, som den eneste skolen i Norge, helt unike muligheter til å bli akkreditert på lik linje som profesjonelle journalister til toppkamper i både Hockey, fotball og håndball. Du kan også dekke og lage reportasjer om akkurat den idretten du interesserer deg for.
Vi har dessuten et splitter nytt og moderne TV-studio med firekameraproduksjon og topp radiostudioer for innspilling av både radio og podcaster.

Erik Stange og Hallvard Estensgård på Craven Cottage. (Foto: Thomas Lilleby)

I tillegg til journalistisk opplæring har vi to-tre treningsøkter i uka. Vi har kunstgressbane i gangavstand fra skolen og en egen liten gymsal på skolen.
Vi ønsker også å gi et bredere perspektiv på hva sport kan bety og jobber aktivt med idrett som bistand gjennom vårt prosjekt i Zambia. Dit reiser vi på en uforglemmelig studietur i vårsemesteret. Du finner mange blogger og informasjon om denne turen på hjemmesidene våre.
Det er mange jenter som er interessert i sport, foto, skriving, blogging, bistand, Afrika også videre. Det begynner også å komme flere og flere jenter blant norske sportsjournalister.
Vi ønsker å bidra til dette og ønsker oss flere jenter på linja. Sportsjournalistikk og idrett er like aktuell for både gutter og jenter: Les linken under:
Vi starter opptak 1. februar, søk allerede nå for å sikre deg plass på det som kommer til å bli ditt kuleste skoleår noensinne!

Hele sportslinja 2018 samlet utenfor Craven Cottage.
Skjeberg-gutta tok ansvar i presserommet til Arsenal…De likte seg i managerstolen. (Foto: Thomas Lilleby)
Rugby var en ny opplevelse for elevene fra Skjeberg. Vi så oppgjøret mellom London Scottish og Ealing Trailfinders. (Foto: Thomas Lilleby)
Fulham mot Southampton på Craven Cottage. (Foto: Thomas Lilleby)
Nordmannen Moi Elyounoussi kom inn for Southampton. (Foto: Thomas Lilleby)

Norges landslagskaptein Stefan Johansen kom inn for Fulham (Foto: Thomas Lilleby)
Når man er Arsenal supporter er det viktig med gode bilder fra Emirates. (Foto: Thomas Lilleby)

Stinn brakke: Selhurst Park var utsolgt foran møtet med storlaget fra Manchester.
Joakim Berger gir sin støtte til hjemmefansen på Selhurst Park.
Opplevelse; Det er en helt spesiell opplevelse å se de store spillerne opptre foran et entusiastisk publikum.

Hele sportsgruppa samlet på Tottenhams treningsfelt Hotspur Way.