Du verden så mye moro man kan ha med litt crazy klær, lekne modeller og kreative fotoelever. De siste ukene har fotoelevene nemlig lånt klær fra Fretex i Halden for å gjøre en kampanje som de skal legge ut på Instagram. Vi er utrolig glade og stolte av resultatet, og fornøyde med at elevene våre responderer så bra til de mulighetene de får tilgang på hos oss.

Synne Ekeberg Simensen er leken og morsom i stilen og får oss til å måpe av resultatet. Vi er imponerte!

Miljø og moro
Denne kampanjen er egentlig litt spontan og kom litt som en bonus når man kjenner noen som kjenner noen. Det viktige for oss på Fotolinja er at elevene får bruke det de kan til å gjøre en forskjell og hjelpe andre. Når vi også vet at Fretex gir klær og utstyr som kanskje ellers hadde havnet i søpla, et litt lenger liv, oppleves det som ekstra meningsfylt. Vi gjør noe for gjenbruk, for resirkulering og miljøet. Alt dette mens vi leker oss og har det moro.
Lars Eckhoff Raahauge har en særdeles form- og komposisjonssterk tilnærming til fotografiet. Lekent og fabelaktig!

Fashionfoto er jobb
Nå er det selvsagt ikke bare moro når en fotoelev jobber med fashion. Man kan kanskje tro at det ikke krever like mye som andre typer foto, men det er nok ikke helt riktig. Man skal fortsatt fortelle en historie med bildene, gi informasjon og fange oppmerksomheten til potensielle kunder. Det handler om å finne frem de mest fotogene klærne, den beste stylingen, riktig lyssetting og ikke minst en god modell som tør å gi av seg selv. Det handler om å formidle en drøm, en illusjon, og det er utrolig interessant og morsomt. Jobb trenger ikke være kjedelig.
Siri Holst Sverresvold har fokusert på et naturlig uttrykk med elegant bruk av geometri og veldig fin følsomhet for det androgyne.

Det som er ekstra fint med besvarelsene til denne oppgaven er variasjonen elevene på Fotolinja viser frem. Noen jobber i studio, noen jobber med blits i nattemørket. Noen bruker humor, andre bruker teknikken. Noen elsker redigeringen etterpå mens andre fremelsker det naturlige uttrykket. Geometri, positurer, tekstur, lys og glede. Her har vi fått i pose og sekk.
Hanna Haakstad har brukt fargefilter på bakgrunnen i studio for å hente opp fargen fra skjorta som Lars har på seg. Fantastisk!

Veien videre
Nå er vi ferdige med fashionfotooppgavene for i år. I ukene som kommer skal vi jobbe med streetphoto, arkitekturfoto og forberede oss på hva vi skal gjøre når vi er i New York. Noen vil kanskje jobbe mest med streetfashion, mens andre kanskje vil utfordre seg på dokumentar eller portretter. Det blir spennende uker fremover med andre ord.
Tonje Rønvik har lekt seg med gutta i gjengen sin og fått god hjelp med det grafiske av Karl Romberg. Artig og veldig bra!

Les mer om Foto New York HER!
Sjekk ut Fretex Halden sin Instagram HER!
Følg Fotolinja på Instagram HER!