Rommene på Skjeberg

Mange som skal starte på Skjeberg er veldig nysgjerrige på hvordan bosituasjonen er. Her tenkte vi å forsøke å gi et lite innblikk i internatlivet. 

Det spesielle med folkehøyskole er blant annet internatlivet. Undervisning og fritid blander seg sammen til en miks du aldri vil møte igjen. Mange bruker tid på faglige ting på rommet, andre gjør ikke det. Fra vår side er det helt frivillig. Linjerommene står åpne til langt på kveld.

Skjeberg har tre internater; Borgen, Kårstua og Kariolen. Alle er kalt opp etter tidligere rektorer, noe som gjør at vi har historien med oss. I tillegg er det en korridor i andre etasje i hovedbygget.

Borgen og Kårstua er ganske like. Her er det to dobbeltrom, som deler en liten gang og bad. Dette kaller vi en dublett. Tilsammen deler fire personer dette badet.


I Kariolen er det bad på hvert dobbeltrom, men ellers er prinsippet med dobbeltrom likt. Vaskerom er det i alle internatene, og det er vaskemiddel (OMO) alle i maskinene. Ønsker du annet vaskemiddel eller skyllemiddel, må man ta med det selv.I andre etasje i Hovedbygget  er det baderom med låsbare dusjrom og toalett. Man kan skifte og kle seg i dusjrommet.


De forskjellige løsningene på badene har fordeler og ulemper ved seg, og etter at elevene har «bodd seg til» synes de fleste at de bor på det beste internatet.

Alle rom hos oss er dobbeltrom. Dersom noen har behov for enkeltrom legger vi tilrette for det dersom vi har kapasitet til det.

Det å dele rom med noen man ikke kjenner kan i starten være en krevende øvelse, men noe man ikke ville vært foruten når man kommer litt ut i året. Her skjer det så mye, og for mange dannes det bånd for livet.

Lange netter med gode samtaler, spill, latter, idéutveksling, drømmer og gleder deles.

Sammen kan dere, hvis dere vil, gjøre rommet til deres spesielle «hule».

Ditt personlige preg på ditt rom ønsker vi at du lager deg – for å kjenne at du er hjemme og føler at dette er ditt private sted så lenge du bor her hos oss.