Etter jul byttet ROT minidiskopptakere ut med filmkamera. Arbeidsprosessen er nesten identisk for tv og radio, men elevene mener tidspresset merkes bedre nå enn tidligere. Foreløpig har elevene konsentrert seg mest om kamerateknikk, intervjuøvelser og redigering. Men de skal etter hvert også ha morgensamlinger. Disse blir ikke direkte slik radiosendingene var.
– TV er et bildemedium og det at vi må passe på hvordan vi ser ut og hvilke ansiktsuttrykk vi har til en hver tid er nok den største forskjellen, sier Tore Berge, elev på ROT.
ROT-gruppa har snakket med NRK Østfold om de kan få noen TV-innslag under deres sendetid, slik at elevene skal få et liknede arbeidspress som med Radio Sarpsborg prosjektet. Det ser ut til at den planen ikke lar seg gjennomføre.
Klassen fortviler ikke av den grunn og er fornøyde med å lage klipp med elever og ansatte på skolen.
– Redigeringen er noe av det kjekkeste med TV samt årsvideo-redigeringen. Det virker kult å lage musikkvideo, så jeg håper at vi kan få prøve det i denne perioden, sier Anna Kristine Strugstad, elev på ROT.
Foruten TV-produksjon skal elevene også lære hvordan de lager film og skal i den forbindelse lage kortfilm.

Mange spennende opplevelser
– Å jobbe med radio var kjempespennende! Å kunne høre resultatet av det du gjør med en gang gjorde det fantastisk artig, sier Anna Kristine. Gruppa lagde små radioprogrammer som de sendte som morgensamlinger på skolen og merket da at mange satte stor pris på det arbeidet de gjorde.
– Høflighet og respekt var viktige faktorer når vi jobbet med radio, men de er like viktige også i forbindelse med TV, sier Tore. Høydepunktet i høstperioden var da fagfeltet hadde timeslange sendinger på Radio Sarpsborg tre onsdager på rad. Da måtte elevene ut i nærområdet og snakke med folk de aldri hadde sett eller snakket med før. Denne utfordringen tok elevene på strak arm.
– Å gå fra å ha morgensamlinger på skolen til å ha 6000-7000 lyttere på Radio Sarpsborg var spennende. Det gjorde at vi måtte stole mer på oss selv, da vi ikke hadde den daglige kontakten med lytterne slik som på skolen, kommenterer Anna Kristine