– Dette er helt normalt, forteller turguiden Herman Bjarnarsson. Været skifter raskere enn han girer og i løpet av kort tid har vi vært gjennom de fire årstider. Vi passerer en mindre foss, som vi stopper ved. Faxe er en stor lakse-elv og er flittig brukt av turister. Vi er raskt på veien igjen og målet er Gullfoss.
Når vi ankommer Gullfoss stråler solen. Vi går ned til fossen og ser nærmere på det enorme stryket og blir angrepet av hagel. Været slår hardt mot oss, og alle stormer mot minibussen. Vi blir ikke sittende lenge, før vi er på en av de største turistattraksjonene, nemlig Geysir-feltet.
Her bobler vannet og den aktive Strokkur blåste vann opp til 35 meter opp i luften. Undertegnede ville vise sitt mot, og stilte seg nærme geysiren og ventet i spenning på at vannet skulle komme. Litt våtere, men ved godt mot gikk jeg og de andre mot kafeen og kjøpte pylsur. En glad og mett gjeng satte kursen mot Tingvellir.
Før vi kom til Tingvellir var vi innom en mystisk grotte og et kommende spa-område. Da vi omsider kom dit, haglet det igjen. Vi stoppet ved en ønske-elv, før vi satte kursen mot den europeiske kontinentalplaten. På historisk grunn møtte vi solen og vi så utover det vakre Tingvellirvatnet.
For siste gang satte vi oss i minibussen for å kjøre tilbake til hotellet. En dag med historie, fosser, myter og en fremføring av den islandske nasjonalsangen. ”Den gyldene sirkel” var sluttet.