Endelig er vi i gang med radioperioden på Skjeberg Folkehøyskole. En del av opplegget på Medialinja er å produsere innholdsradio i løpet av høstmånedene og inn på nyåret. I denne perioden skal elevene hovedsakelig lage intervjubasert radio, tilpasset ungdom og det de er opptatt av.

Denne fredagen var alt klappet og klart for å sette i gang de regulære live-sendingene på alvor og årets mediagjeng var meget godt forberedt. Tradisjonen tro markeres alltid sesongåpningen ved at en prominent gjest klipper en snor og sier noen velvalgte ord før confettien står i taket og Radio Skjeberg kan sette i gang LIVE-streamen fra skolen flotte radiostudio.

Snorklipper med twist
I år var det legenden, mannen og myten Werner Winlund som jobber som radiojournalist i NRK Østfold som fikk det ærefulle oppdraget om å komme å klippe snoren. Som en liten ekstra twist gikk han LIVE på NRK Østfolds Eftan-sending. Dette medførte en del komiske og kreative løsninger elevene måtte stå i siden de på en måte skulle samsende med NRK Eftan-sendingen.

Beholdt roen
Dette løste elevene meget bra og beholdt roen utmerket. Werner showet og skapte god radio for Østfolds -lyttere mens Radio Skjeberg gjengen holdt seg til sin kjøreplan.
Det er med andre ord ingen tvil om at dette lover meget godt for kommende radioperiode at er det noe elevene på Skjeberg greier så er det å beholde roen under direkte sendinger.
Bravo folkens, vi gleder oss til å høre mer fra dere hver torsdag fremover!

Så glade blir vi når vi er ferdige med sendingene og det har gått bra!! Vi er klare for After-radio!!
Gøy med NRK-besøk, men vi skal være ærlige å si at det ble litt kaotisk til tider. Vi sto han av!!