Vaksinen skal beskytte mot kolera og turistdiaré. En blanding av bruspulvervann og flytende væske utgjør vaksinen. Begeistringen for smaken var tydelig delt. Noen syntes den smakte som søtsaker, mens andre nesten brakk seg av vemmelse. En elev måtte også ta en forsinket siste vaksine mot hepatitt A og B i sprøyteform. Mange av elvene er nå lettet over å være ferdige med de siste forberedende vaksinasjonene.

Tar forhåndsregler
Tirsdag 6.mars fikk gruppa besøk av helsesøster Anne Thorsrud fra Sarpsborg vaksinasjonskontor. Hun fortalte om viktige forhåndsregler angående hygiene og mat. Farene for å få malaria var hun også innom og gav gode råd for hvordan de reisende kan beskytte seg mot myggen. Med seg hadde Anne Thorud med seg impregnert myggnett, myggbeskyttelse for klær og hud og anti-bac flasker som elvene fikk kjøpe til en rimelig penge. Ifølge helsesøsteren er det viktig å ta forhåndsregler for myggbeskyttelse. Resten av uken skal elevene bruke på å forbrede et undervisningsopplegg som de skal ha for barn i townships i Lusaka. Under og etter turen skal elevene arbeide med journalistiske oppgaver. En del forarbeid til det blir også gjort denne siste uka.

Flaskepanting
Flaskepantaksjonen elevene ved Skjeberg Folkehøyskole har hatt gående etter juleferien, til inntekt for skoleplasser i Zambia ga kr. 790,-. Mandag 5. mars var det opptelling. Pengene rekker til å dekke en skoleplass et helt år for en person i Zambia. Elevene er godt fornøyd med resultatet.