Tradisjonen tro så er Skeiv Ungdom på sommerleir, Jafnaðr, hos oss på Skjeberg Folkehøyskole. Leiren kan best beskrives som «sommerens skeiveste eventyr». Her kommer ungdommer fra hele landet og hele spekteret av skeivhet for å lære mer, ha det sosialt og artig. Med andre ord ikke så fjernt fra det vi i folkehøyskolen jobber med til daglig.

De frivillige nyter en liten pause i gresset før pliktene kaller igjen.

Frivillige
Vi har tatt en bitteliten prat med noen av de frivillige før de ble hentet til sine plikter. For det er mye som skal gjøres for at leiren skal bli en positiv opplevelse for alle parter. På en slik leir er det viktig å ha mange strenger å spille på, så det skjer mye av ulike aktiviteter, workshops og foredrag. Man skal jo lære litt, og det gjør man som kjent best når man har det bra.
Noen av de frivillige har vært hos oss før, mens andre er med for første gang. Alle liker seg her og synes det er hyggelig og koselig. Godt mangfold og solidaritet, er noe de alle trekker frem som et stort pluss med sommerleiren.
Vi lærer mye på leir, men det viktigste er nok å møte alle de ulike folka, det fantastiske mangfoldet og solidariteten her på Jafnaðr, sier de frivillige.

-Det beste er folka, treffe nye folk, sier de i kor. Man blir mer avslappa i forhold til seg selv og andre her. Som frivillig får de gleden av å føle seg til nytte. Det gjør godt.
I tillegg er de opptatte av å fremheve at det er viktig å lære nye ting, få høre gode foredragsholdere og møte de som sto i bresjen for homokampen i tidligere generasjoner. Det er et tett, men variert program på sommerleiren. Noe er bare gøyalt, mens andre ting er av tyngre karakter. I tillegg skinner sola, så da er det en perfekt miks.
Programmet henger godt synlig overalt. Her skjer det mye, så her er det noe for alle.

Sex og sånn
På leiren lærer også ungdommene om sex. Det normaliseres. Man har lov til å utforske, lære og forstå at man ikke er alene uansett hvor på skalaen man befinner seg. Gjennom opplysning ufarliggjør man lyster og behov, og deltakerne kan stille spørsmål både i paneldebatt og anonymt. Leiren strekker seg nemlig langt for at alle skal ha det bra på leir. Akkurat slik vi gjør det i skoleåret med elevene våre.
Prideflagget er hengt opp så det er ingen tvil om hvem som er på Skjeberg folkehøyskole.

Godt samarbeid
Kjøkkensjef og utleieansvarlig Sindre Engen sier dette om Jafnaðr;
-Det er alltid hyggelig å få besøk fra Skeiv Ungdom . Vi har hatt et godt samarbeid i mange år. Og vi setter stor pris på at de ønsker å komme til oss
Vi takker for at dere kom til oss og vi håper å se dere igjen til neste år!
 
Les mer om linjetilbudet hos oss HER!
Følg oss på Instagram HER!