Dagene flyr av gårde her i Afrika, og det er vemodig å tenke på at det bare er uke igjen av denne fantastiske reisen som vi har sett frem til siden vi begynte på Skjeberg. Siden vi kom til Zambia for halvannen uke siden har vi blitt mange opplevelser rikere. Og vi føler oss veldig privilegerte som får lov til å dra til Zambia og oppleve Afrika, men også for å kunne hjelpe barn som ikke har hatt det samme utgangspunktet i livet som det vi har hatt. Her i Zambia er kontrastene store mellom fattig og rik. Fattige lever i trange kår i communityene, mens de rike kjører store fine biler og har store flotte hus. På grunn av sikkerhet er nesten alle hus inngjerdet med høye murer med strømledninger på toppen.

Krokodiller drept
Vi har besøkt Kalimba reptilfarm. Vi fikk stifte nærmere bekjentskap med krokodiller, slanger og skilpadder. Det første vi fikk se var slangene, i alle mulige farger og fasonger. Slangen som kanskje skapte mest oppsikt var Svart Mamba, som er en av verdens farligste slanger. Blir du bitt dør du i løpet av 5-10 timer, det er også den eneste slangerasen som angriper uten grunn, dette fascinerte mange. Så gikk turen til krokodillene, de var overraskende slappe, og det var så vidt de rørt på seg, til manges store frustrasjon. Overraskende nok var skilpaddene mer aktive.

– Det var veldig interessant å se hvordan krokodillene levde. Jeg har faktisk aldri sett en påskekylling bli spist så fort og brutalt før. Jeg var litt skuffet over krokodillene, de var så sykt sløve, det var utrolig nok mer fart i skilpaddene, forteller Gilsvik og smiler.

Etter å ha sett oss litt rundt var det tid for mating, da ble det atskillig mer action, og kampen om maten ble en kamp på liv og død. Det var ikke alle som klarte den like bra, to av krokodillene måtte dessverre bøte med livet i kjeften på sine artsfrender. Etter alle de sterke inntrykkene var det mange sultne mager. Naturlig nok var det krokodilleburger som sto på menyen. Vi spurte Stian Drake om hva han syntes om burgeren:

– Den var veldig god, den smakte nesten kylling. Det er veldig gøy å kunne si at jeg har spist krokodilleburger, smiler Drake.

Etter å ha fordøyd krokodilleburgeren vendte vi fornøyd nesen hjem til gjestehuset.

Resten av ettermiddagen gikk til avslapping og soling. På kvelden var det fri, og mange valgte å dra ut på restaurant og kose seg, mens andre sparte penger ved å bli hjemme på gjestehuset og spise middag der.

Avreise til Livingstone
I dag gikk det meste av dagen til reising. Vi dro til Livingstone, en by helt sør i Zambia. Bussturen tok 6-7 timer, til manges store overraskelse holdt bussen veldig høy standard, setene var himmelske. Og vi fikk til og med, hold deg fast, aviser, brus og kake inkludert i bussreisen. Der har virkelig Norge noe å lære av Zambia!

– Jeg synes det var en ganske underholdende busstur, med mange underholdende sovestillinger og vesker som datt ned i hodet på uskyldige ofre. Stian var blant de som var morsomme å følge med på, forteller Simen Skuseth.

Etter en lang busstur ankom vi Livingstone, hvor det var mange innpåslitne taxisjåfører og tiggere, men vi lot oss ikke affisere, og kom oss trygt til Jollyboys hvor vi bor de nærmeste dagene. Mange var veldig fornøyd med fasilitetene på hotellet, bassenget var det spesielt populært. Ikke lenge etter innkvartering var det mange som hadde kommet seg ut i bassenget. Etter litt soling og lek i bassenget gikk solen ned, og det var mange som var klare for middag. Middagen spiste vi hos Olga, som reklamerer med å ha Afrikas beste pizza. Vi spurte Peter Hekne om han kunne bekrefte dette:
– Klart at det var Afrikas beste pizza, sier Peter Hekne som spiste tidenes calzone.

Hjemreise
Når det gjelder hjemreise til Norge forholder vi oss til at flyet vårt er satt opp som planlagt fra Lusaka torsdag morgen. Vi følger imidlertid utviklingen både på British Airways sine nettsider og andre aktuelle sider på nettet. Men i skrivende stund ser det ut til at hjemreisen går som planlagt.