Det ble satt ny runderekord onsdag under skolens tradisjonsrike «Zambialøp» da elever fra Skjeberg Folkehøyskole og Hornnes Skole løp veldedighetsløp for Zambia . Naoki Nygaard Azuma løp hele 108 runder på 1 klokketime, og knuste med det rekorden fra i fjor med 18 runder. Innsamlingen gikk også veldig bra, vi nærmer oss fantastiske 70000,- i skrivende stund!

Glade og klare: Innsamlingen skal ha en hyggelig profil noe denne gjengen bidrar veldig til.

Zambialøpet er et løp som blir arrangert årlig for å samle inn penger til et skoleprosjekt i Lusaka i Zambia. Før løpet har elevene skaffet seg personlige sponsorer som betaler eleven «startpenger» for å delta og / eller et fast beløp for hver runde som blir løpt. På den måten skaffer hver elev inntekter til skoleprosjektet i Zambia fra 30 til 6-7000 kroner. Om lag 55 av skolens elever hadde skaffet seg sponsorer, og mange nedla en imponerende innsats den timen løpet varte.
Rekordløp: Naoki Azuma sjekker tiden underveis i rekordløpet som til slutt endte på 108 runder. Her sammen med elver fra Hornnes Skole og Skjeberg Folkehøyskole.Været var grått og noe vått, men det la ingen dårlig stemning på humør eller innsats!
«The BUSA Youth Development Center» er bygget med midler i hovedsak fra Lions Club Skjeberg, men der Skjeberg Folkehøyskole og Hornnes Skole har støttet og bidratt til drift og enklere oppgraderinger siden oppstart i 2010. Der var derfor veldig hyggelig at elever fra sjuende klasse på Hornnes Skole deltok på løpet, og at Lions Club Skjeberg (LCS) var tilstede. LCS overrakte også en gave på 10000 kroner som skal legges til inntektene fra årets Zambialøp.
«Skjeberg-skolen»: The BUSA Skjeberg Youth Development Center» i Zambias hovedstad Lusaka er bygd på midler fra Lions Club Skjeberg, med tilskudd fra Skjeberg Folkehøyskole og Hornnes og Ullerøy skoler.

Vi takker på det varmeste alle deltakere og sponsorer som har bidratt denne gangen, på vegne av alle små jentene og guttene som blir mottakere i Zambia.
Linjen Sportsjournalistikk og idrett reiser på sin studietur til Zambia i mars-april 2019. Under reisen vår vil dere kunne lese daglige reisebrev og artikler (www.skjeberg.fhs.no) om hvilket arbeid som blir gjort lokalt på skolen og idrettsorganisasjonene vi samarbeider med i Zambia.
Ex-Skjeberg: Kaluba Kangwa jobbet som idrettsfrivillig ved Skjeberg Folkehøyskole 2005-06, og er nå styreleder for «Skjeberg-skolen» i Zambia.