Endelig var dagen kommet der vi fikk se skolen som Skjeberg Folkehøyskole har vært sentrale i å være med å bygge. I tillegg var det landsoppgjør; Norge-Zambia. Les videre for å finne ut av resultatet.

I dag har vi vært i Bauleni. Her har Skjeberg folkehøyskole vært sentrale i å bygge en skole. Skolen blir drevet av en idrettsorganisasjon som heter BUSA. Skjeberg Lions har stått for hovedfinansieringen av skolen og sponset med penger så og si hvert år siden de involverte seg i prosjektet. Andre sentrale for skolen er og har vært Hornes skole i Skjeberg, samt folkehøyskolekontoret. BUSA driver både skolen og en idrettsorganisasjon med matprogram og spillerutvikling.

Her fikk vi en omvisning der vi fikk se flere klassserom, kjøkken og kontor.

Det var flott å høre om skolen og hvordan barn og unge får utviklet seg gjennom lek og idrett.  Etter omvisning var vi med på en introduksjonslek, energizers i Zambia.

Også i Bauleni fikk vi omvisningen av de ansvarlige ved skolen. Her ble vi delt inn i grupper, og vi gikk gjennom ulike deler av bydelen og fikk se hvordan familiene bodde.

Ungene stilte gjerne opp på bilde. Det er så flott å se hvor glade de blir for oppmerksomheten og de elsker å få se bildene av seg selv.

Etter community walken fikk vi se hvor seniorspillerne trener. Dette var en profesjonell fotballbane i Zambisk målestokk, mens for oss var det en gressplen med litt for mye gress og ujevnheter. For oss som er fotballfolk (de fleste i hvert fall), blir ulikhetene tydelige også her.

Mot slutten av dagen ble det fotballkamp mot BUSA-trenere og tidligere fotballspillere. Denne tapte vi med glans, men vi fikk tre mål og klarte oss tross alt godt i varmen.

Denne bloggen er laget av

Ole Svingen