Når man skal jobbe med fashionbilder, så må man lære litt om sminke. For det er noe helt eget med foto og sminke: det trengs mer og annerledes sminke på bilder enn på fest. Det er spennende å lære om, prøve ut og se resultatene etterpå. Dette er noe av hverdagen på FOTO – FASHION OG KUNST.

fotosminke
Sminke og lys.

På foto er vi så heldige å ha fått en om bord i skuta vår som kan mer om dette enn de fleste. Hun heter Jeanette Riser og sier dette om det hun elsker å holde på med: 

“Jeg har alltid elsket sminke, fascinert av hva man kan gjøre med det og hva man kan uttrykke med det. Begynte med å sminke meg selv, så ville venninner at jeg skulle sminke dem og så bare gikk det sin gang derfra. Alt er gøy, men har jo en forkjærlighet for Halloween, for da kan man skape figurer og bruke fantasien fritt! Veldig gøy å bruke sminke for å «tre inn i en rolle» – bli noen helt andre.»

Gulltårer sminke makeup
Om tårer var gull..

Videre sier hun: «Det gir meg også mye når jeg sminker noen og får se selvtilliten vokse. Det høres kanskje overflatisk ut, men i den verdenen vi har nå med Instagram og tiktok har særlig jenter en oppfatning av at de ikke er pene nok – og når de da blir sminket på samme måte går det opp for dem at det ER faktisk bare sminke og lys som er forskjellen – alle kan gjøre det. Og så går de ut i verden og har LYST til å vise seg frem, det er så fint.” 

halloween sminke make up
Jeanette elsker halloweensminke, og er sykt god på det.

 

 

Høres ikke det kult ut? Vi gleder oss i alle fall! 

 

Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på FOTO – FASHION OG KUNST så kan du lese mer HER.