Den markante rektoren ledet Skjeberg Folkehøyskole gjennom 28 år før han forlot sjefstolen til fordel for pensjonstilværelsen for drøyt ett år siden. Det var en gammel drøm som gikk i oppfyllelse da han endelig kunne entre podiet og holde sin hilsningstale for nærmere 150 inviterte gjester, elever og personale.

Snorklipping og konfetti
Ola Jonassen benyttet anledningen til å foreta en historisk gjennomgang av forløpet for det nye internatet som ikke har vært uten turbulens i forhold til eierne Østfold fylkeskommune.

-De har foreslått å legge ned skolen eller omgjøre den til stiftelse fem ganger de siste årene. Men nå ser det ut for at den epoken er slutt, sa Jonassen som påpekte at Skjeberg er en av landets eldste og beste folkehøyskoler.

På den måten la han striden til side og understreket viktigheten av det konstruktive samarbeidet som har oppstått.

-Uten Østfold fylkeskommune hadde skolen verken blitt eldst eller best, sa han.

Ole Haabeth ga klart uttrykk for at han så fram til mange års samarbeid før han foretok den første snorklippingen i vervet som fylkesordfører under en kaskade av konfetti som glitret i den skarpe høstsola.


Ekstratakk til
Kalnes-elevene

Ola Jonassen kunne glede seg over at byggingen av det nye internatet ble vedtatt av fylkestinget i 2006. Frede Dyrby Christensen gjorde en stor innsats under selve gjennomføringen av byggeprosessen da han var konstituert rektor i skoleåret 2007/2008, mens nyansatt rektor Karsten Schroeder ledet seremonien torsdag der talerne stod i kø med lykkeønskninger og gaver.

-Det er 33 år siden sist det ble foretatt en innvielse av et nytt bygg på Skjeberg Folkehøyskole. Dette er en historisk dag, sa rektoren som rettet en spesiell takk til elevene på anleggsgartner-linja på Kalnes videregående skole som har anlagt den flotte gårdsplassen mellom de tre internatene.

Elevene på fagfeltet Musikk og musikkproduksjon underholdt både med melodiøse Beatles-låter og breibeint gitarrock, mens elevene på Sportsjournalistikk og idrett hadde laget til en fotoutstilling i det nye internatet. Som det hør og bør ved festlige anledninger ble alle invitert av husmor Berit Dahl Moen og resten av kjøkkenpersonalet til velsmakende marsipankaker og kaffe etter seansen.