I dag har vi lekt oss gjennom samarbeid, kreativitet og problemløsning her på Skjeberg folkehøyskole. Vi har bygget og konkurrert uhøytidelig med spaghetti og teip. Det var da selvsagt ukokt vare det ble kreert med. Alle elevene ble med ut i sensommeren og ordnet seg selv i grupper på sånn passelige størrelser.
 

En munter gjeng som garantert gjør sitt for at dette året skal bli magisk

Munterhet, hygge og konsentrerte blikk
En myk og hyggelig stemning senket seg blant oss, selv om noen fikk konkurranseinstinktet på besøk. Det er jo sukkerpremier til de beste, høyeste og mest kreative byggverkene. Det ble også gitt premie til de som ryddet fortest.
 
Samarbeid og lek passet godt til denne fine gjengen

Det er bare nydelig å se disse herlige, unge menneskene by på seg selv. Hvordan de tør å slippe seg løs og leke, synge og gjøre sitt til at dette året skal få en god start. Det skal ikke stå på dem i alle fall. Og det skal heller ikke stå på oss lærerne. Det skal vi love. Vi skal leke mer sammen!
 
Det er imponerende hva elevene våre fikk til med bare teip og spaghetti

De bløte lærerne
Men vi folkehøyskolelærere er bløte, så vi endte med å gi alle lagene premie. De hadde jo alle gjort det så hyggelig og morsomt. Det er jo et slikt felleskap som vi opplever når vi gjør slike ting som dette, som egentlig bør premieres. Vi løfter opplevelsen i flokk og da blir det så nydelig å være tilstede.
 
Hvordan elevene fikk denne skulpturen til å stå forstår vi enda ikke. Kudos!

Opplevelser og relasjoner
Man sier at ungdommen var bedre før. Det tror ikke vi så mye på, for denne gjengen her tror vi faktisk er en helt magisk. Smil, latter, tøv og lekenhet, dedikasjon, samarbeid, generøsitet og tilstedeværelse. Lenge leve folkehøyskolelivet. Dette setter spor.
Her er noen av bildene fra ettermiddagens byggeprosjekt:

Ikke glem å følge oss på Facebook og Instagram!