Gjesteforeleser var unggutten Kyrre Lien som har jobbet som frilanser for Scanpix siden han var 16 år gammel.

Fotointeressen startet da jeg var 14-15 år gammel og jeg har jobbet som frilansfotograf siden da. Det har blitt mange ulike oppdrag, balnt annet var jeg en av 16 fotografer fra Scanpix som sto parat da Obama var i Norge, forteller Lien, og ramser deretter opp blant annet Madonna-konserten i Oslo i sommer, Øya-festivalen, landskampen mot Skottland og Oslo Fashion Week som noen av høydepunktene så langt i fotokarrieren.

Ved siden av å jobbe som fast frilanser for Scanpix og Orkla, går Lien på linjen Fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo.

Frilansjobben i Scanpix fikk han etter å ha vært utplassert i VG i et par måneder. Han ble oppringt av Scanpix som hadde sett bildene hans og som ønsket å bruke han som frilanser.

– Dette var både kjempeinteressant og inspirerende å høre på. Han er utrolig flink og dette ga meg faktisk enda mer lyst til å satse på fotografi, sier Tonje på fagfeltet Bilde.

Medelev Hanna Urke på Sportsjournalistikk og idrett sier seg enig, men legger til at hun synes livet som frilansfotograf også må være veldig krevende etter det unge Kyrre Lien forteller.

Les mer om Kyrre Lien og se de flotte bildene på hans hjemmeside www.kyrrelien.com