Helt siden skolestart i august har de seksten elevene på fagfeltet Radio- og TV-journalistikk fått en grundig innføring i radiojournalistikk, bruk av opptaks- og redigeringsutstyr og studioavvikling. Som en avslutning på grunnopplæringen har de produsert tre direktesendinger av 20 minutters varighet som morgensamlinger. De serverte tre program med spenstige innslag og intervjuer, musikk og interne nyheter.

Morgentrøtte medelever satte tydelig pris på sendingene, og radiojournalistene fikk velfortjente og rosende tilbakemeldinger på programmene.

– Elevene er flinke og takler de ulike oppgavene som teknikere, produsenter og programledere på en flott måte. Disse prøvesendingene er siste etappe på veien som skal ende i tre lange direktesendinger på Radio Skjeberg i november, sier hovedlærer Willy-André Martinsen.

Skjeberg Folkehøyskole har egen konsesjon for nisjeradio. I høst skal de tre to timer lange sendingene gå fra Radio Øst sine lokaler i Råde som skolen deler frekvens med. ROT-elevene er allerede i full gang med å produsere innslag som skal sendes onsdag 4. november, onsdag 11. november og onsdag 18. november. Sendingene går direkte på FM 97,3 og på nett.

Radiosendinger er teamarbeid.
De som gjorde det mulig at første sending kom på lufta var tekniker Idunn Marie Karlsen, nyhetsanker Christina Oppelstrup Juelsen, produsent Tone Oppem Midtlien og journalist Stephanie Amundsen (bak).

Det er like før sending og nyhetsanker Runa Kristina Hareide og tekniker Thea Handal Sneve har så vidt tid til å snu seg mot fotografen.

Andre sending hadde en redaksjon bestående av nyhetsanker Synnve Schmidt, tekniker Alexandra Streck og programleder Runar Bjørgum. Bak står programleder Katinka Schjetne Refsnæs og produsent Tanya Marie Asbjørnsen.