Elevene på Bok er delt i tre grupper i prosjektperioden, og hver gruppe skal i løpet av en uke produsere en kortfilm hver. På forhånd har elevene fått undervisning i å skrive manus og i filmatiske virkemidler. Filmlærer Tore Bjerketvet som selv har mange års erfaring innen norsk filmindustri, leder prosjektet.

Du skal bli redd
De atten elevene på Bok var ikke uenige da de skulle lage en ramme rundt kortfilmprosjektet. På forhånd var det enighet om at de tre filmene skulle tilhøre samme sjanger, og det ble enstemmig vedtatt at filmene skulle gjenspeile ulike grener innen skrekksjangeren.

Nøye planlegging
Anders Tveit jobber sammen med fem jenter. Han er skuespiller sammen med Helene Engen, Oda Sortland og Hildur Augustdottir. Pernille Bøe og Eveline Bjerknes er teknisk ansvarlige.
-Vi har planlagt prosjektet nøye, sier Oda. Helene og jeg har jobbet mye med å skaffe tidsriktige kostymer. Idag kom Pernille for sent på skolen fordi hun skulle skaffe en nystekt kylling til filmingen.

Diskusjon og løsninger
Vi har kranglet så busta fyker, og nesten blitt uvenner. Alle er veldig engasjert og vi har ulike ideer. For å få best mulig resultat, roer vi oss ned og hører på hverandre, forteller Pernille.
Det å lage film handler mye om å finne alternative løsninger, og det lærer vi mye av konkluderer Helene.

Helt herlig
Anders har på seg en hvit skjorte som er alt for liten. Løsningen blir å klippe den opp i ryggen slik at den ser fin ut foran. Likevel er armene alt for korte. Alle ler.
De fem jentene står rundt Anders og skrubber poteter på skjorta slik at den skal se autentisk skitten ut.
På spørsmål om hvordan Anders liker samarbeidet med jentene, svarer han smilende. -Helt herlig.