I disse koronatider er det fint med gode minner og de to siste fellestingene sportsjournalistikk og idrett gjorde før skolen ble stengt var inspirerende besøk både hos TV2-sporten og Spårtsklubben i VG.

Gaute Bugge Drangsholt ga oss et innblikk i hvordan TV2-sporten jobber.

Det ble to meget vellykkede besøk.

Møtte kjente fjes

I VG ble vi tatt imot og vist rundt av Spårtklubbens produsent Martin Sleipnes. Vi fikk en rundtur på VG-huset og dessuten en liten prat med Spårtsklubbens programleder, Jon Martin Henriksen, samt flere av de andre journalistene.

Innholdsprodusent Martin Sleipnes i Spårtsklubben sørget for at vi fikk en innholdsrik dag hos VG.

Vi var også i Spårtsklubbens studio hvor vi i tillegg til Henriksen fikk et kort møte med profilene Mads Hansen, Ida Fladen og Erik Follestad.
Vi fikk sitte i regi sammen med Sleipnes og de andre teknikerne under hele innspillingen. Elevene fikk dermed et skikkelig innblikk bak kulissene i Norges mest sette og streamede TV-program.
Tusen takk til Martin Sliepnes og Thor-Erik Claussen som sørget for at vi fikk en super dag hos VG. (Saken fortsetter under videoen)

 
 
 
Uka før gikk også turen til Oslo. Her møtte vi ingen ringere enn tidligere Skjeberg-elev Gaute Bugge Drangsholt, som nå er vaktsjef i TV2-sporten.

Fra Skjeberg til TV2

Med sin bakgrunn som Skjeberg-elev og en spennende jobb i TV2 i dag, var dette et meget interessant besøk for Skjeberg-elevene.
Drangsholt viste oss rundt i TV2s Oslo-redaksjon og sørget for at vi fikk et kort møte med flere av TV2s journalister. Han fortalte også masse om hvordan TV2 jobber og tenker og illustrerte det med å vise flere klipp og innslag.

Tidligere Skjeberg elev, Gaute Bugge Drangsholt, er nå vaktsjef i TV2.

I tillegg er han et meget godt eksempel på hvilke karrièremuligheter man kan få etter å ha startet sin journalistiske løpebane på Skjeberg Folkehøyskole. Tusen takk til Gaute for et helt topp besøk hos TV2.
Vi er svært glade for at vi rakk disse to inspirerende studiebesøkene før hele samfunnet stengte ned på grunn av koronaepedemien.
Vi håper selvsagt at vi får komme tilbake til både TV2 og VG med fremtidige elever.
Sportsjournalistikk og idrett fra Skjeberg fikk være med i regi under hele innspillingen.

Til tross for at dagens situasjon med stengte skoler er spesiell, kommer det et skoleår neste år også og vi tar opp søkere som vanlig.

Her kan du lese mer om oss

Drømmer du om å bli sportsjournalist? Klikk deg gjerne inn på linkene under og les om sportsjournalistikk og idrett eller les mer på hjemmesidene våre.  Vi er den eneste skolen i landet med en egen linje tilegnet sport og media.
Den nådeløse stillheten
Sportsjournalistikk passer for både jenter og gutter
Sport på cupfinalen