Det ble en ny jevn kamp mellom Sparta og Lørenskog i gårsdagens oppgjør. Lørenskog-trener, Atle Olsen, lovet Sparta hard kamp og sa etter tirsdagens kamp at de skulle gi Sparta kamp helt til det siste, noe de også klarte å gjøre.

Jevnt
Da første periode var ferdigspilt var resultatet på måltavlen 0-0 og begge lagene hadde spilt bra defensivt. Begge lag var flinke til å komme tilbake og demme opp for keeperen sin da de mistet pucken, slik at det ble vanskelig for motstanderen å komme til de helt store sjansene. I tillegg til godt forsvarsspill så sto også lagenes keepere en veldig bra kamp. Lørenskog-keeper, Matt Harpwood ble også belønnet med å få bli kåret til Lørenskogs beste spiller.

Andre periode var også jevn, men 6.09 ut i perioden var Tobias Lindstrøm og Lørenskog bra fremme og satte inn en 1-0 ledelse. Scoringen ble etterfulgt av en utvisning på Daniel Smestad Jensen. Dette var en utvisning Sparta visste å utnytte da Martin Røymark satte inn utligningen til 1-1.
Helt på tampen av perioden skaffer Yvan Busque Lørenskog ledelsen 2-1.

– Lørenskog scorte 2-1 helt på tampen, noe som fører til at vi blir litt engstelige og får et psykologisk overtak på oss. Vi klarer allikevel å omstille oss og fokusere på arbeidsoppgavene våre og kommer tilbake, uttalte matchvinner, Henrik Malmstrøm, etter kampen.

Sterkt tilbake
Sparta kom sterkt tilbake i tredje periode og utlignet til 2-2 ved Martin Røymark 7.45 ut i perioden. Sparta presset stort sett hele perioden med unntak av at Lørenskog var farlig frampå ved et par anledninger. Det skulle i midlertidig ta lang tid før Sparta fikk uttelling for presset sitt. Først 36 sekunder før slutt kunne Henrik Malmstrøm sette inn 3-2 til Sparta, noe som også ble kveldens seiersmål.

– Det ble en like tøff kamp som det har vært i alle møtene mot Lørenskog, men vi har sett at de blir mer slitne enn oss mot slutten og det så vi også i dag. De har en god keeper i Harpwood, men vi klarte til slutt å sette pucken i mål, uttalte Henrik Malmstrøm etter kampen.

– Det ble som forventet en tøff kamp, men tross tap er jeg strålende fornøyd med årets sesong, uttalte en stolt Lørenskog-trener, Atle Olsen etter kampen.

– Sparta kommer nok til å tenke seg om to ganger før de velger å møte oss i en eventuell kvartfinale neste år. Vi har et ungt lag med spillere i stort sett 20-21-års alderen, så vi har et lag for fremtiden, avslutter Atle Olsen.

Semifinale venter
Sparta er med gårsdagens seier videre til Semifinalen i årets Sluttspill i NM. Motstanderlag er ennå ikke bestemt da det kun er Sparta og Vålerenga som er klare, mens de resterende lagene må ut i en sjette og eventuell syvende kvartfinalekamp for å avgjøre hvem som går til semifinalen.

Uten kapteinen
Lørenskog måtte klare seg uten sin kaptein, Jonny Fjeldstad etter en skade han pådro seg i tirsdagens kamp, også det i Sparta Amfi.
– Jonny Fjeldstad fikk tirsdag revet av en sene i foten og er ute på ubestemt tid, men han er i hvert fall klar til sommertreningen, uttalte Atle Olsen før kampen.

Kampfakta:
Sparta Sarpsborg – Lørenskog 3-2 (0-0, 1-2, 2-0), sammenlagt: 4-1 i kamper.
Sparta Amfi: 2211 tilskuere.
Mål:
1. periode: Ingen
2. periode: 0-1 (26.09) Tobias Lindstrøm (Christopher Henriksen), 1-1 (28.39) Martin Røymark (Jonas Andersen, Jonas Elofsson), 1-2 (39.34) Yvan Busque (Paul Ballantyne, Lasse Hammerstad)
3. periode: 2-2 (47.45) Martin Røymark (Jonas Andersen, Henrik Malmstrøm), 3-2 (59.24) Henrik Malmstrøm
Skudd: 36-25
Utvisninger:
Sparta Sarpsborg: 6 x 2 min, 1 x 5, 2 x 10 min, og 1 x 20
Lørenskog: 8 x 2 min, 2 x 5, 1 x 10 og 2 x 20
Hoveddommer: Ole Stian Hansen, Lillehammer.

Andre kamper:
Vålerenga – Frisk Asker: 2-1 (0-0, 2-1, 0-0), sammenlagt: 4-1 i kamper (Vålerenga er klare for semifinale)
Lillehammer – Stjernen: 3-0 (0-0, 1-0, 2-0), sammenlagt: 2-3 i kamper (Neste kamp spilles til lørdag)
Stavanger – Storhamar: 6-3 (0-0, 4-1, 2-2), sammenlagt: 2-3 i kamper (Neste kamp spilles til lørdag)