25 timer etter frammøte på Gardermoen og 10000 km lengre sør, er 17 elever fra linjen Sportsjournalistikk og idrett på plass i Lusaka, Zambia. Her venter to uker spekket med opplevelser, aktivitet og nye vennskap. 

Chimpombwa i solnedgang: Chimpombwa er den hjemmelagde ballen ungene lager av plastposer de smelter sammen over kullovnen de har hjemme. Her er Jørgen Dommersnes og Sebastian Rype igang med triksing sammen med unge fotballspillere fra Kalingalinga.

Allerede tirsdag ettermiddag, bare fire timer etter at flyet fra Johannesburg landet, var elevene i gang med fotballaktivteter på Kalingalinga Football Ground. Her vrimlet det av fotballglade unger som gjerne inviterte de litt bleke og trøtte Skjeberg-elevene med på ballsjonglering, pasningsleker og kamp. Kalingalinga er en av bydelene elevene skal jobbe i de neste dagene, i morgen er det skolebesøk og fotballtrening her.
 
Inkludering: Vi hadde ikke vært lenge på fotballbanen i Kalingalinga før ungene ville ha oss med på fotballspilling. Her organiseres kamp og lag. Med Joakim Opphus, Erlend Magnus Haga, Mats-Andrè Stenberg og Daniel Ducros.

Gamle venner: Kelvin Chasauka var idrettsfrivillig på Skjeberg Folkehøyskole for noen år tilbake. Her er i passiar med Thomas Lilleby som er hentet inn som reiseleder for fjerde gang. Thomas er sportsjournalist i Halden Arbeiderblad og har ansvaret for elevenes journalistiske arbeid under turen.

Turen ellers har gått smertefritt, fra Oslo via Frankfurt, nattflyvning til Johannesburg og videre opp til Lusaka i formiddag. Noen sov nok mindre enn andre på litt stive og trange flyseter, men gruppa preges av godt humør og lette forventninger på hva som skal komme. Været er topp! Sol i hele ettermiddag og 23 grader gjorde at de fleste trakk i shorts og t-skjorte.
I Lusaka ble vi møtt av våre lokale venner og samarbeidspartnere som flere har jobbet som idrettsfrivillig på Skjeberg Folkehøyskole tidligere. De tar vare på oss, følger oss rundt og gjør avtaler for transport, besøk eller intervjuobjekt for de journalistiske oppgavene elevene skal gjøre her. Uunnværlige!
 
Fotballutstyr: Elevene samlet før avreise inn fotballtrøyer og fotballstøvler som vi overrekker som gjenytelse for all hjelp vi får av de lokale idrettslederne her. Her representert fra høyre ved Kaluba Kangwa (BUSA), Kelvin Chasauka (Africa On the Ball) og Tobias Zulu (BUSA).

Hele gjengen: Etter installering og lunsj hadde vi en presentasjonsrunde med våre zambiske venner. Her er vi samlet i gården foran hotellet vi bor på.

Det var gøy å få dratt i gang fotballbeina på første dagen her, og innsatsen elevene la ned og den umiddelbare kontakten med de lokale ungene lover godt for fortsettelsen. Vi gleder oss!