I løpet av skoleåret skal fagfeltet Sportsjournalistikk og idrett dekke både innendørs og utendørs topp- og breddeidrett. Med Sarpsborg 08 i storform i Eliteserien, var det helt naturlig å være tilsted som pressefotografer i kampen mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg.
Som akkrediterte fotojournalister fikk Skjeberg-elevene Daniel Fløan, Arnold Gulliksen Rosseland, Ola Redving Strugstad og Lars Magnus Igland Røys muligheten til å komme tett på dramatikken som utspilte seg på Sarpsborg Stadion, både før, under og etter kampen.
– Jeg synes det var kjekt å kjenne på livet som sportsfotograf. Det er veldig god trening for oss som vil ut i journalistbransjen, spesielt når det koker både på banen og på tribunen, sier Lars Magnus Igland Røys, som også har vært fotograf på Ullevaal, Marienlyst- og Brann Stadion i løpet av skoleåret.
Før kamp fikk Skjeberg-elevene oppholde seg i presserommet, hvor blant andre Bengt Eriksen i Eurosport Norge sa hei. Det samme fikk fotografene gjøre i pausen. Under kampen ble det tatt bilder bak begge mål, noe som førte til flotte bilder da lagene var i angrep. En liten bildeserie kan du se under.
Etter kamp fikk også fotografene fra Skjeberg oppholde seg i mix-zone, hvor spillere og trenere kommer ut etter kamp for presseintervjuer. Lars Magnus Igland Røys og Ola Redving Strugstad var så heldig at de fikk stille Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen et par spørsmål etter kampslutt. Ingebrigtsen hadde også etter Sarpsborg 08-Rosenborg i 2016 blitt intervjuet av Lars Magnus Igland Røys, og det var et hyggelig gjensyn. Hør det ferskerste intervjuet nedenfor!
https://soundcloud.com/radioskjeberg/lars-magnus-intervjuer-kare-ingebrigtsen-rbk
Alt i alt var kampen på Sarpsborg Stadion en kjempeopplevelse for elevene på fagfeltet Sportsjournalistikk og idrett.

Sarpsborg 08 vs RBK

[envira-gallery id=»5132″]